5 duidelijke tekenen dat je trap een opknapbeurt nodig heeft

Begint je trap een beetje te verouderen en zie je langzaam tekenen van schade en slijtage? Zo ja, dan is het misschien tijd voor een traprenovatie. In deze blog bespreken we vijf duidelijke tekenen dat je trap aan een opknapbeurt toe is.

1. Je trap maakt vreemde geluiden als je erop loopt

Als je trap krakende, piepende of andere vreemde geluiden begint te maken, dan kan dat een teken zijn dat hij gerepareerd moet worden.

Deze geluiden worden meestal veroorzaakt door losse planken of spijkers, dus het is belangrijk om ze zo snel mogelijk te laten nakijken om verdere schade te voorkomen.

2. De trapleuning zit los of wiebelt

Als je merkt dat je trapleuning losraakt of wiebelt, dan is het zeker tijd voor een reparatie. Dit is niet alleen gevaarlijk voor jou en je gezin, maar kan ook leiden tot verdere beschadiging van de trap zelf

Een losse trapleuning kun je gemakkelijk repareren door de bouten of schroeven aan te draaien die hem op zijn plaats houden. Als de schade echter ernstiger is, moet je misschien de hele reling vervangen.

3. De treden zijn ongelijk of scheef

Als je merkt dat je treden niet meer gelijkmatig zijn of er scheef uitzien, dan is het waarschijnlijk tijd voor een traprenovatie. Dit wordt meestal veroorzaakt door slijtage, maar ook door zetting van het huis

Je kunt dit probleem verhelpen door de treden op te schuren en vervolgens over te spuiten. Mogelijk moet je ook beschadigde planken vervangen of nieuwe ondersteuning toevoegen aan de stappen.

4. Er zitten scheuren of chips in het hout

Als je scheuren of chips in het hout van je trap ziet, is het belangrijk om ze zo snel mogelijk te laten repareren. Deze scheuren kunnen na verloop van tijd groter worden en er uiteindelijk toe leiden dat de trap instort

Kleine scheurtjes kun je repareren met houtvuller en vervolgens schuren en overspuiten. Voor grotere scheuren moet je misschien de hele trede vervangen.

5. De verf bladdert af

Ziet je trap eruit alsof het betere dagen heeft gekend? Als de verf geschilferd of vervaagd is, het hout er dof begint uit te zien, of er zijn andere tekenen van slijtage, dan is het misschien tijd voor een opfrisbeurt.

Een nieuwe laag verf of vernis kan wonderen doen voor een versleten trap, en als je je echt avontuurlijk voelt, kun je zelfs probeer een ontwerp op de treden te schilderen.

Kies voor een traprenovatie

Als je een van deze tekenen begint te zien, is het belangrijk om zo snel mogelijk een professioneel traprenovatiebedrijf bellen. Wij kunnen je helpen je trap te repareren en hem er weer als nieuw uit te laten zien. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis adviesgesprek!