De 5 voordelen van een open trap

Een open trap niet fijn? Dat vinden wij dus echt helemaal niet. Open trappen hebben tal van voordelen, die we in deze blog op een rijtje zetten. 

Voordeel 1: wát een ruimte!

Nog even voor de duidelijkheid: bij een open trap heb je geen stootborden tussen de treden. Je kijkt er dus letterlijk doorheen en dat geeft een – jawel – open gevoel. Vooral wanneer je een trap in de huiskamer hebt lijkt je ruimte ineens een stuk groter. En dat is vooral praktisch wanneer je niet zo groot woont.

Voordeel 2: gemakkelijk onderhoud

Het onderhoud is ook al zo’n mooi voordeel van een open trap. Want je trap schoonmaken, swifferen of stofzuigen kan eigenlijk niet gemakkelijker. Je hebt namelijk geen last van zwarte strepen op je stootborden door botsende schoenneuzen. Vuil en stof veeg je gemakkelijk weg en je kunt er ook nog eens lekker makkelijk bij.

Voordeel 3: een open trap is een blikvanger

Een open trap is een stuk mooier dan een dichte trap, vooral wanneer deze uitkomt in de woonkamer. Wij vinden een open trap echt een meubelstuk en daarom is het belangrijk dat de stijl van je trap aansluit bij de rest van je interieur. Hulp nodig? We geven je graag vrijblijvend advies.

Voordeel 4: renoveren is een eitje

Een open trap is dus een blikvanger, maar dan moet hij wel een beetje in goede staat zijn. Is je open trap wat versleten? Dan is het slim om je trap te renoveren. Je trap ziet er dan weer als nieuw uit en hij gaat weer minstens 30 jaar mee. Bij een open trap kun je kiezen voor bekleding rondom of enkelzijdige bekleding. Bij rondom bekleding renoveren we je trap aan de boven én onderkant zodat je trap er vanuit alle kanten weer goed uitziet.

Voordeel 5: je kunt hem ook gewoon dichtmaken

Ben je uitgekeken op je open trap of veroorzaakt hij veel warmteverlies? Je kunt je open trap ook gewoon dicht maken. Neem dan vooral contact met ons op, want naast traprenovatie kunnen wij je trap ook dichtmaken. Je trap ziet er dan meteen een stuk beter uit en je krijgt een totaal andere sfeer in je huis.