De beste schoonmaaktips voor je trap

De lente is in volle gang en dan gaat het bij veel mensen weer kriebelen om het huis eens goed onder handen te nemen. Tijd om een emmer met sop te pakken en eens flink te gaan schrobben. De lente is dé ideale tijd om je huis tot in de kleinste hoekjes te poetsen. Vergeet je de trap niet? Wij geven je een aantal schoonmaaktips voor de trap. 

Schoonmaaktips voor een houten trap

Heb je een mooie, klassieke houten trap? Zorg er dan eerst voor dat hij helemaal stofvrij is. Bij het schoonmaken begin je bovenaan, zodat je het stof naar beneden veegt. Een houten trap blijft helaas niet vanzelf mooi, dus we hebben een aantal tips voor je om hem zolang mogelijk goed te houden.

Stof klinkt misschien niet als een groot probleem, maar vooral in oudere huizen kan het echt een groot verschil geven in het uiterlijk van je trap. Zorg ervoor dat je de trap zo vaak mogelijk poetst met een zachte doek die niet schuurt, zo blijft je trap een perfecte kleur en glans geven. Je zult merken dat je glas en metaal ook vaak af zult moeten stoffen om het er goed uit te laten zien.

Om je houten trap lang goed te houden kun je hem het beste aanpakken met speciale olie. Die werkt beschermend en trekt diep in het hout waardoor het hout gevoed wordt.

Een leren trap schoonmaken

Bij een leren trap heb je niet veel nodig om hem te onderhouden. Leer lijkt lastig, maar dat is het dus helemaal niet. Plus dat het meer charme krijgt als het er wat geleefd uitziet. Gebruik speciaal onderhoudsmiddel voor leren trappen en vet hem eens in de zoveel tijd in met speciale wax. Zo laat je je trap jarenlang shinen.

Wil je meer informatie over het onderhouden van je trap? Of ben je op zoek naar een nieuwe trap? Neem dan contact met ons op.