De meest voorkomende fouten bij traprenovatie

Iedereen die ooit een trap heeft gerenoveerd zal je vertellen dat het geen gemakkelijk klusje is. Traprenovatie is een uitdagend en moeilijk proces dat veel precisie en aandacht voor alle detail vereist. Helaas neemt niet iedereen de tijd om het proces goed te onderzoeken voor ze aan hun project beginnen, met als gevolg dat er heel wat fouten worden gemaakt. In deze blog bekijken we enkele van de meest voorkomende traprenovatie fouten, zodat je kunt voorkomen dat je ze zelf maakt

1. Fout 1: slechte voorbereiding

Een van de meest gemaakte fouten bij traprenovatie is dat je de ruimte niet goed voorbereidt voor je met het werk begint. We hebben het hier bijvoorbeeld over het verwijderen van spijkers, schroeven, lijmresten en tapijt van de trap.

Als je niet de tijd neemt om dit te doen, loop je het risico je nieuwe trap te beschadigen als je hem gaat plaatsen

2. Fout 2: niet goed opmeten

Een andere veel voorkomende fout is het niet nauwkeurig opmeten. Dit lijkt misschien een kleinigheid, maar het is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je nieuwe trap goed past. Als ze ook maar iets te groot of te klein zijn, kan dat het hele aanzicht van je trap in de war gooien en hem scheef doen lijken

3. Fout 3: trap niet waterpas zetten

Een andere fout die mensen ten slotte vaak maken is dat ze hun trap niet goed waterpas zetten. Dit is vooral belangrijk als je hardhouten vloeren hebt, want een ongelijke trap kan ernstige schade aanrichten. Neem de tijd en maak elke trede afzonderlijk waterpas, zodat je eindproduct er professioneel en gepolijst uitziet.

Conclusie

Je eigen trap renoveren kan een ontmoedigende taak zijn, maar door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je eindproduct er op zijn best uitziet. Als je niet zeker bent van je vermogen om het project zelf te voltooien, raden we je ten zeerste aan een vakman in te schakelen om je te helpen. Bij Wolfs Traprenovatie zijn we gespecialiseerd in traprenovatie en helpen we je graag bij je project. Contacteer ons vandaag nog voor meer informatie!