De perfecte trapleuning uitkiezen

Een trapleuning uitkiezen is geen gemakkelijke taak. De keuze is reuze, zowel qua materiaal als qua afwerking. Welke trapleuning je kiest heeft een grote invloed op de uitstraling van je hal en daarom is het goed om er eens goed over na te denken. Je trapleuning moet immers bij je interieur en de stijl van je trap passen. In deze blog helpen we je. 

Materiaalkeuze

Bij het uitkiezen van een nieuwe trapleuning is het eerste waar je over na moet denken het materiaal. Meestal wordt voor inox, glas en hout gekozen, maar ook RVS is tegenwoordig een mooie optie. Alle materialen hebben hun voor- en nadelen. Een klassieke keuze is de houten trapleuning, die bij meer dan enkel een klassiek interieur past. Je ziet ze ook vaak terug in moderne woningen en het misstaat zeker niet.

RVS leuningen winnen steeds meer aan populariteit. RVS heeft een moderne, strakke uitstraling, wat erg goed past in moderne huizen. Het voordeel van RVS is dat je er geen onderhoud aan hebt en dat het een erg licht materiaal is, dat toch stevig is.

Ook glas is een optie. Glas geeft erg veel openheid en licht in je interieur, wat een unieke uitstraling geeft. Helaas heeft het wel een hoge prijs en vereist het ook wat extra schoonmaakwerk, waardoor het toch minder aantrekkelijk is. Voordelen zijn de stijlvolle uitstraling, geen lichtverlies en veel variatie in design.

Je trapleuning uitkiezen: wees creatief!

Vasthouden aan een bepaald materiaal hoeft je niet te beperken. Je kunt ook verschillende materialen combineren tot een perfecte combinatie. Alle materialen kun je op maat stileren, tot je een fijn en stijlvol eindresultaat krijgt.

De trapleuning afwerken

Als laatste denk je na over de afwerking van je trapleuning. Ook hier kun je alle kanten op, maar het hangt ook af van de vraag of je een vrijstaande leuning hebt of een muurleuning. Ga je voor vierkant, rond, rechthoekig, plat, klassiek of design? De mogelijkheden zijn eindeloos!