De trap in een nieuwbouwhuis: drie tips

De meeste mensen kiezen voor nieuwbouw omdat ze dan helemaal zelf kunnen bepalen hoe ze hun huis inrichten en indelen. De keuzevrijheid in opties en materialen is natuurlijk gigantisch, al kan dat ook voor kopzorgen zorgen. Heb je al aan de trap gedacht? Bij de trap in een nieuwbouwhuis komen een paar dingen kijken. 

1. Voor wat voor soort trap in een nieuwb0uwhuis wil je gaan?

Het hangt van de soort trap af hoe je hem later gaat bekleden. In nieuwbouw wordt de trap vaak afgewerkt met beton of vurenhout. Bij beton is het belangrijk dat de trap goed wordt gegoten, want dat maakt de afwerking later een stuk makkelijker. Weet ook dat het niet meer mogelijk is om van een betonnen trap later een open trap te maken. Als je graag een open trap hebt kun je beter voor hout gaan.

2. Kies voor een duurzaam materiaal

Natuurlijk moet de trap helemaal perfect in je nieuwe interieur passen. Hij kan opvallen of er perfect in opgaan: de keus is aan jou. De trap moet elke dag heel wat voetstappen verwerken dus het is slim om voor een materiaal te kiezen dat stevig en duurzaam is. Het is daarom belangrijk dat je goed nadenkt over de kleur en het materiaal, dat mag zeker niet over één nacht ijs gaan. Hout past in bijna elk interieur, maar liefhebbers van een industriële of strakke look gaan wellicht liever voor staal of beton. Je kunt tegenwoordig zelfs voor leer kiezen, als je echt iets opvallends wilt!

Een trap is dus allerminst dat saaie verstopte en noodzakelijke ding in je hal. Kies voor het juiste materiaal en maak van je trap een blikvanger om jaren plezier van te hebben!

3. Houd de juiste volgorde aan

Het is heel erg belangrijk om rekening te houden met de volgorde van je bouw. Het is bijvoorbeeld echt geen slim plan om je trapbekleding al te plaatsen nog voor de badkamer of keuken af zijn. Een zware wasmachine kan heel wat schade aanrichten op je trap en dat wil je natuurlijk niet. De trap afwerken doe je dus pas wanneer alle zware spullen op zijn plek staan. De trap in nieuwbouw moet het slotstuk zijn.

Wil jij ook een prachtige trap in een nieuwbouwhuis? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!