De trap zandstralen: 3 gouden tips

Ben je de trotse eigenaar van een houten trap, maar is deze aan het slijten? Of heb je je huis verbouwd en past je trap eigenlijk niet meer in het interieur? Er zijn genoeg redenen om je trap te gaan renoveren en ook verschillende manieren om dat te doen, zoals het zandstralen van je trap. In deze blog vertellen we je alles over je trap zandstralen.

Een trap zandstralen: wat is dat?

Misschien heb je ooit eens van zandstralen gehoord, maar het is niet echt een gangbare term. Bij zandstralen maak je gebruik van een speciale zandstraalcompressor, die kleine zandkorrels tegen je trap blaast. Dankzij het zand worden alle vuil-, vernis- en verfresten snel verwijdert en komt de originele houtlook al snel weer naar boven. Bij zandstralen krijg je alle kleine hoekjes weer in zijn originele staat, ook plekken waar je met een schuurapparaat vaak niet makkelijk kunt komen. Het resultaat? Een mooie egale trap. Maar let op: na het zandstralen ben je nog niet klaar. De trap moet daarna nog een laag olie krijgen. Bevalt de kleur van de gezandstraalde trap je? Dan kun je het beste een kleurloze, transparante olie kiezen.

De beste oplossing?

Een houten trap zandstralen is lang niet altijd de beste optie om je trap weer op te frissen. Zandstralen is namelijk alleen een goed idee wanneer je de stijl van je oude trap nog steeds mooi vindt en als de trap nog in goede staat verkeert. Met zandstralen maak je een trap wat frisser, maar je maakt hem niet veiliger of moderner. Ook kun je alleen harde houtsoorten zandstralen, dus houd daar rekening mee! Zacht hout kan namelijk niet tegen de druk van het zandstralen.

Toch geen zin om de trap te zandstralen?

Traprenovatie is gelukkig voor vrijwel elke trap geschikt. Wolfs Traprenovatie zorgt vaak binnen één dag voor een gloednieuwe trap, zonder grote ingrepen. We maken gebruik van unieke overzettreden, die niet alleen mooi zijn maar ook nog eens erg duurzaam en onderhoudsvrij. Daarnaast heb je de keuze uit tal van ontwerpen, waardoor er altijd wel iets bij zit dat bij je past. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.