Dit zijn de interieur trends voor 2022

De interieur trends voor 2022 zijn Instagram-waardige looks die je zeker in je huis wilt hebben. Het komende jaar wordt design comfortabel met actuele vogues, een paar oudjes die een comeback maken en tijdloze klassiekers die sterk blijven.

Door deze verscheidenheid zul je niet alleen een huis kunnen creëren dat bij de trend past, maar dat ook nog lang in stijl zal blijven. In deze blog beschrijven we de interieur trends voor 2022.

Lees verder voor de door onze designexperts samengestelde selectie van de belangrijkste woon- en interieur trends voor 2022 waarvan we zeker zijn dat je ze mooi zult vinden!

1. 70’s Retro Kickback

Een vleugje retro is meer dan genoeg om een woning op te fleuren. Zachte suggesties van gebrand oranje, mosgroen, en andere warme neutralen fleuren opkomende interieurs op. Sla je slag op je plaatselijke rommelmarkt voor deze knallers van kleur en patronen, of bekleed je vintage bank opnieuw.

Houden van de retro interieur trend is één ding, maar het meubelstuk dat perfect bij je thuis past gevonden krijgen is een tweede. Hier zijn wat tips om je van een vintage tintje te verzekeren voor het jaar om is:

 • Bezoek regelmatig plaatselijke antiekwinkels, beurzen en markten. Doorzettingsvermogen is de sleutel tot het vinden van wat je zoekt voor de prijs die bij je past.
 • Zoek naar minder bekende merken. Populaire namen hebben de neiging meer te kosten en moeilijker te verkrijgen te zijn. Leer alternatieven kennen door onderzoek te doen naar de stijl of het voorwerp dat je wilt hebben.

2. Interieur trends voor 2022 met een natuurtintje

Ga in 2022 een stapje verder met je op de natuur geïnspireerde inrichting en breng authentiek groen in je huis. Planten vullen niet alleen je natuurlijke houtsoorten en warme bruintinten aan, maar ze zuiveren ook de lucht. Bovendien brengt het zien groeien van je bloesems een diep gevoel van voldoening en vreugde.

Vergeet niet onderzoek te doen voor je je favoriete planten koopt. Sommige zullen het gewoon beter doen en zijn gemakkelijker te verzorgen dan andere. Hier vind je het beste groen voor de binnenhuisarchitectuur:

 • Sweetheart Plant: Een veelzijdige klimmer die gelukkig is in half tot volledig beschaduwde kamers.
 • Fiddle Leaf Vijgenboom: Winterharde en mooie bossige bomen die zonnige kamers nodig hebben en wekelijks water geven.
 • Monstera: Een grote plantenfamilie met unieke uitgesneden bladeren die goed gedijen in lichtarme interieurs.
 • Palm: Nog een familie met een grote verscheidenheid aan grote en kleine planten die goed gedijen in gedeeltelijke zon.
 • Slangenplant: Het gerucht gaat dat ze negativiteit absorbeert, deze plant gedijt bij indirect zonlicht en met weinig water geven.

3. Multifunctionele Ruimtes

Ruimtes voor een enkel gebruik lijken tot het verleden te behoren. In het licht van de architectonische vooruitgang en vormgeving verwachten we dat de interieur trends voor 2022 voorzien zullen zijn van vernuftige ideeën over multifunctionele kamers. Benut elk hoekje en gaatje optimaal met strakke en vernieuwende ruimte-indelingstactieken.

Er is een veelheid aan mogelijkheden binnen elke gegeven ruimte. Vaak missen velen die door de verticale ruimte die je kamer biedt te vergeten. Planken, ladders, en platforms kunnen verschillende deuren openen en zelfs als ruimteverdeler fungeren.

4. Zen interieurs

Het tonen van duurzaam wonen in interieurs dient een tweeledig doel. Aan de ene kant verheft het ingenieuze en milieuvriendelijke ontwerpen. Dit kan anderen aanmoedigen om voor hun eigen huis naar eco alternatieven te kijken. Anderzijds is het een weerspiegeling van een heldere en ongestoorde geest.

Licht hout, strakke lijnen, en zwevende oppervlakken zetten de toon voor zen-leven. Deze ruimten neigen naar een minder-is-meer aanpak, terwijl ze de inrichting organisch en natuurlijk houden. Ook  worden vaak planten opgenomen voor een rustgevende esthetiek.

5. Minimalisme blijft

Goed minimalisme verhoogt de leefbaarheid van een ruimte, ondanks het feit dat het minder comfort biedt. Door het centrale doel van een ruimte te benadrukken is het gemakkelijk je te concentreren op de dagelijkse basisbehoeften en -klusjes.

Om een simplistische uitstraling te krijgen, hou je het bij één of twee hoofdmaterialen voor meubels, zoals hout of staal, en beperk je de versiering. Je kunt visuele belangstelling introduceren door verschillende texturen en contrasterende oppervlakken.

6. Thuiskantoor interieur trends voor 2022

Nu we thuis werken krijgt het thuiskantoor wat extra aandacht. Van een ruime ruimte met alles wat je nodig hebt tot een opklapbaar bureau in een woonkamer, thuiskantoren zijn er in alle vormen en maten. Maar hoe het er ook uitziet, het doel is je ruimte voor jou te laten werken. Dus als je je eigen kantoor ontwerpt, houd er dan rekening mee dat functionaliteit, bruikbaarheid en esthetiek even belangrijk zijn.

5 dingen om rekening mee te houden voor een thuiskantoor

Wat ook de stijl, vorm en grootte is, je thuiskantoor zal een paar basics nodig hebben om een productieve ruimte te zijn. Dus als je de kantoortrend in je inrichting integreert, let dan ook op de volgende punten:

 • Locatie: Idealiter ligt een werkruimte op een rustige plaats in je huis. Als een hele kamer geen optie is, kan een opklapbaar bureau in een logeerkamer net zo goed werken.
 • Uitrusting: Zorg voor alles wat je nodig hebt om efficiënt te werken, zonder je te buiten te gaan aan dingen die je ruimte alleen maar rommelig maken.
 • Opbergruimte: Een thuiskantoor moet georganiseerd zijn en voldoende opbergruimte helpt om de dingen netjes en op hun plaats te houden. Kies mooie opbergers die ook als decor kunnen dienen.
 • Kleur: Kies voor kleuren die de geest kalmeren en focussen, zoals subtiele blauwen, groenen en neutralen. En vermijd heel felle tinten die energie geven, want die kunnen tot rusteloosheid leiden.
 • Decor: Beperk de decoratie tot een minimum om geconcentreerd te blijven. Je kunt muurkunst, opvallende rekken, planten, en leuke vloerkleden gebruiken om ruimte te besparen.

7. Duurzame & organische materialen

In de interieur trends voor 2022 zien we veel glas. Zo behoren muren en oversized hangers tot de vele manieren om glas toe te passen. Spiegel je aan de natuur en probeer plastic zoveel mogelijk te mijden in je interieur.

Duurzaamheid is trending, maar het is een uitgesproken lange-termijn benadering van groener ontwerpen. Hier is wat je kunt doen en in je huis kunt opnemen om het milieuvriendelijker te maken:

 • Kies voor een energie-efficiënte inrichting die de behoefte aan apparaten, verwarming en verlichting vermindert.
 • Kies milieuvriendelijke materialen, die ofwel gerecycleerd, hergebruikt, of van gecertificeerde duurzame bronnen zijn. Deze categorie is uitgebreid en omvat hergebruikt hout, bioglas, gerecycleerd metaal, en jute.
 • Houd je aan groene afwerkingen. Om je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden kies je voor verven met “niet-toxische”, “weinig biocide”, of “melk” labels.

Bonustrend: vergeet je trap niet

Ben je van plan je huis volgend jaar aan te passen volgens de interieur trends voor 2022? Zorg er dan voor dat je trap geen doorn in het oog wordt. Een trap is een echte eyecatcher en hij verdient de aandacht. Neem vandaag nog contact met ons op om je traprenovatie te plannen.