Dit zijn de interieurtrends voor 2019

Heb je zin om je interieur te restylen? Of ben je je huidige interieur een beetje zat? Wij hebben genoeg inspiratie voor je. Dit zijn de interieurtrends van 2019. 

1. Ronde vormen

In 2019 gaan we heel erg veel ronde vormen zien. Denk bijvoorbeeld aan kussens, spiegels, banken en ronde stoelen. En dan gaat het niet om perfect ronde spullen, maar nét niet ronde silhouetten. Ronde vormen geven een speels effect en stralen toch rust uit.

2. Night sky

Ben je de witte muren in je huis een beetje zat? Dat is goed, want donkerblauw is helemaal in. Kies een leuk behangetje uit of ga lekker met een pot verf aan de slag. Je zult zien dat je huis er in één keer heel anders uitziet. Durf je geen hele make-over aan? Dan kun je ook voor accessoires kiezen in deze kleur. De donkere kleur is mooi te combineren met lichtere tinten.

3. Modern minimalistisch

De rode draad van interieurtrends in 2019 wordt het modern minimalistische. We kende de minimalistische interieurtrend al door Scandinavische invloeden, maar nu zien we het meer met industriële accenten. Je ziet vooral veel zwarte strakke lijnen en het is de ideale basis voor in huis, want het combineert makkelijk met andere stijlen.

4. Vintage

Als je het niet heel erg breed hebt, is vintage perfect. Je bespaart niet alleen veel geld, het is ook nog vaak uniek en de zoektocht is erg leuk. Niets is leuker dan een kringloop uitpluizen naar dat ene pareltje. Op Marktplaats kun je helemaal losgaan, maar de kringloop is ook echt een aanrader. Tip: Kringloop Amersfoort Leusden heeft erg mooie pareltjes staan en plaatst ook veel inspiratie op Instagram.

5. Combineer!

In 2019 zijn we dol op contrasten. Verschillende stijlen met elkaar combineren is het helemaal. Kies bijvoorbeeld voor een modern minimalistische bank met vintage kussens. Het is misschien niet iets waar je in de eerste instantie aan denkt, maar het resultaat is erg gaaf!

6. Spiced Honey

De kleur van dit jaar is – naast donkerblauw – ook Spiced Honey. Een combinatie van zachte honing met een ondertoon van amber. In bijna elk interieur te combineren!

7. Natuurlijk & puur

Pure en natuurlijke materialen geven je huis een warme en rustige uitstraling. Kies voor veel houtsoorten met wittinten voor een Scandinavische look. En het mooie aan natuurlijke materialen is dat ze vaak erg duurzaam zijn!

8. Goud

Goud is prachtig, maar je moet er nu niet je hele huis mee vol stoppen. Als je het een beetje subtiel verwerkt in je interieur, geef je je huis een luxe uitstraling. Maar let op: het kan al snel to much worden.