Dit zijn de interieurtrends voor de herfst van 2019

Niets is leuker dan trends te volgen en trendwatchers in de gaten te houden naar wat er allemaal hip wordt het komend seizoen. De herfst nadert langzaam weer en daarom kijken we in dit artikel vast vooruit naar de interieurtrends voor de herfst van 2019.

De interieurtrends voor de herfst van 2019: natuurlijke elementen

Natuurlijke elementen zijn here to stay en blijven een grote rol spelen in het interieur. De trendwatchers zijn dol op elementen als linnen, planten, leer, hout en riet, wat je terug ziet komen in zowel meubels als accessoires. In de zomer en lente houden we van wat meer frisse tinten, in de herfst zien we het graag wat warmer en voller. Dit kun je doen met dierenhuiden, hout en warme kleedjes op de bank.

Ga voor stoer!

Dit najaar zien we veel accessoires van stoere materialen terug. Waar moet je dan aan denken? Nou, bijvoorbeeld bakstenen muren (of behang), denim, lederen meubels, hout, marmer en glas. Zwartmetalen wandrekken blijven hot en zijn daarnaast ook nog eens ideaal om al je spullen op te bergen. Vooral gecombineerd met planten geeft het een hele stoere uitstraling!

Welke kleur op de muren?

Ga maar vast aan de slag met je verfkwast, want een van de interieurtrends voor de herfst is een kleur op je muur! De afgelopen jaren zagen we vooral geverfde lambriseringen met onder een kleurtje en boven wit of een accent, maar dit gaat helemaal om. We zien meer kamers in een warme tint geschilderd, helemaal tot aan het plafond, gecombineerd met ton-sur-ton kleuraccenten. Dit zien we bijvoorbeeld in een rechte streep over het midden, een grote ronde behangsticker met een mooie print, gecombineerd met strakke accessoires om het af te maken.

Weg met Marie Kondo

Een opgeruimd huis is natuurlijk hartstikke fijn, maar het wordt er niet gezelliger en warmer op. De minimalistische stijl verdwijnt weer en dat zien we terug in accessoires met een opvallende vormgeving en aanwezige kleuren. Soms zijn ze een tikje kitcherig en hebben ze uitbundige accenten in brons en goud, of veel verschillende texturen (breisels, velours en wol), zodat je meer warmte en leven in huis krijgt.

Houd het persoonlijk

Voor de interieurtrends voor de herfst van 2019 geldt eigenlijk hetzelfde als in de modewereld: er worden trends uitgesproken, maar eigenlijk kan en mag alles. Ga daarom niet blind op trends af, maar maak je interieur zo persoonlijk en uniek mogelijk. Wees niet bang om je eigen stijl te mixen met deze trends en zorg ervoor dat jouw persoonlijkheid goed naar voren komt.

Veel plezier met stylen!