Dit zijn de vijf voordelen van een open trap

Heb je twijfels over een open trap en lijkt het je lastig? Dan heb je het mis. Een open trap is erg chique en je maakt er makkelijk een blikvanger van. We hebben de vijf voordelen van een open trap voor je op een rijtje gezet. 

Een open trap is een echte eyecatcher

Een open trap is – in tegenstelling tot een traditionele, dichte trap – een echte blikvanger in je huis. Dit is wel vooral mooi wanneer je trap in de woonkamer staat. Wij zien een open trap echt als een meubelstuk en vinden het belangrijk dat je de stijl afstemt op de rest van je interieur. Advies nodig? Wij helpen je graag!

Een open trap geeft je een ruimtelijk gevoel

Bij een open trap heb je geen stootborden tussen je treden, waardoor je er dus doorheen kunt kijken. Dat geeft een erg ruimtelijk gevoel. Vooral wanneer de trap in de woonkamer staat lijkt de ruimte ineens een stuk groter. Dit is vooral in kleinere huizen erg praktisch.

Een open trap vergt weinig onderhoud

Een van de mooiste voordelen van een open trap is dat hij weinig onderhoud verlangt. Deze trap is makkelijk te swifferen of stofzuigen en van zwarte strepen op stootborden heb je geen last. Vuil en stof veeg je gemakkelijk weg en je kunt er ook nog eens vanaf alle kanten goed bij!

Een open trap is gemakkelijk te renoveren

Is je open trap versleten of ben je hem een beetje beu? Zijn de houten treden helemaal beschadigd en bekrast? Dan is het renoveren van je trap wellicht een goed idee. Je trap gaat dan weer jarenlang mee en is helemaal opgefrist. Bij een open trap kun je kiezen voor bekleding rondom of enkelzijdige bekleding. Bij bekleding rondom worden de gehele treden gerenoveerd en is je trap weer helemaal als nieuw.

Je kunt hem ook dichtmaken

Heb je veel warmteverlies door je open trap of heb je behoefte aan meer opbergruimte onder je trap? Je kunt je open trap natuurlijk ook dichtmaken. Dit kunnen wij eventueel voor je doen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.