Drie redenen om te investeren in trapverlichting

Als je aan je trap denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een leuning en je traptreden. Maar wist je dat er ook zoiets als trapverlichting bestaat? Het ligt misschien niet zo voor de hand, maar trapverlichting heeft erg veel voordelen. In dit artikel overtuigen we je ervan. 

Trapverlichting biedt vele mogelijkheden

Trapverlichting is niet gewoon een simpele lamp die je naast je trap plaatst. We werken met LED-verlichting en daardoor kun je de verlichting op iedere plek in de trap verwerken. Wat dacht je van onder de traptreden? Zo zet je nooit meer een misstap in het donker.

Je kunt het dus overal kwijt: in de trapleuning, onder de treden of op de muur. Netjes weggewerkt, voor een strak geheel.

Trapverlichting is erg veilig

Je wilt natuurlijk dat je trap zo veilig mogelijk is, en veiligheid is dan ook een van de grootste voordelen van trapverlichting. Vooral wanneer je ’s avonds over de trap loopt, is er altijd een kans dat je je verstapt. Met LED-verlichting onder de traptreden is de kans op een valpartij een stuk minder. Combineer het met een veiligheidsprofiel of antisliplaag en goede trapleuning en de kans op een ongeluk is een stuk minder!

Trapverlichting ziet er gaaf uit

Trapverlichting ziet er erg spectaculair uit. Het geeft sfeer en straalt luxe uit. De LED-verlichting kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen: zowel qua kleur als qua intensiteit. Kies voor warm of wat kouder licht en rust het uit met een dimfunctie. Dit is fijn om ’s avonds wat extra sfeer en veiligheid te creëren. Om het milieubewust te houden kun je de verlichting uitrusten met een bewegingssensor, zodat hij alleen aangaat wanneer je de trap beklimt.