Een bordestrap renoveren: kan dat?

Trappen heb je in talloze vormen en geen enkele trap is hetzelfde. Je hebt bijvoorbeeld ook trappen die een klein plateau bevatten: de zogenaamde bordestrap. Maar stel je wilt je bordestrap renoveren, hoe pak je dat dan aan?

First things first: wat is een bordestrap?

Zoek je het woord ‘bordes’ op in de Dikke Van Dale, dan lees je: ‘verhoogd platform dat bereikbaar is via een aantal treden en toegang geeft tot een gebouw’. Dan is het dus logisch dat je een trap met een plateau ertussen een bordestrap noemt. Het bordes zorgt ervoor dat je trap onderbroken wordt, iets wat je vaak terugziet in trappenhuizen of traphallen waarbij de trap een grote draai moet maken voordat je bij de volgende verdieping bent.

Voordelen van een bordestrap

Heb je moeite met traplopen? Dan kan een bordes een echt rustmoment zijn tijdens het traplopen. Rusten op een bordes is een stuk veiliger dan op de traptreden zelf, omdat je een groter oppervlak hebt om op te staan. Maak je zelf een bordestrap? Let er dan op dat de afmetingen van een bordes minstens 0,80 x 0,80 meter moeten zijn. Dit is volgens het bouwbesluit het wettelijke minimum van een bordes.

Een bordestrap renoveren

Ben jij de gelukkige bezitter van een bordestrap en ga je je trap renoveren? Ook dat doen wij in een handomdraai. We renoveren het bordes in dezelfde kleur als je traptreden. Dit zorgt voor een prachtig geheel. Benieuwd naar de mogelijkheden? We praten je graag bij. Neem vandaag nog contact met ons op.