Een gladde trap veiliger maken

Dat een trap er stijlvol uit moet zien, staat buiten kijf. Het is immers de blikvanger van je interieur. Maar denk je ook aan de veiligheid van je trap? Een gladde trap brengt dat veel gevaren met zich mee. Jijzelf, je kinderen of je huisdieren kunnen hard vallen en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Zoek daarom naar een duurzame oplossing die ervoor zorgt dat je trap op de langere termijn gewoon veilig is. 

Heb je een houten trap die is afgewerkt met olie of een laagje vernis? Dan is hij waarschijnlijk erg glad en dus ook gevaarlijk. Veel mensen grijpen na een valpartij naar een snelle oplossing voor hun probleem, wat erg begrijpelijk is. De kans is groot dat ze naar een doe-het-zelfzaak rijden en antislip-strips halen voor op de trap. Die strips maken je trap natuurlijk wel minder glad, maar het is geen duurzame oplossing en daarnaast is het ook niet erg mooi. Als je voor een traprenovatie gaat, kies je een mooie én veilige trap die jaren meegaat.

Veilig kan ook stijlvol zijn

Antislip heeft niet zo’n goede naam. We denken al snel aan lelijke, koude materialen zonder karakter. Een antislip trapbekleding kan toch heel erg stijlvol zijn. We hebben een groot aanbod aan materialen en kleuren, waardoor er altijd een ontwerp tussen zit dat perfect bij je interieur past. Een stijlvolle trap is dus niet altijd een gladde trap!

Eerst hulp bij een te gladde trap

In plaats van antislip-strips op je trap te plakken, kun je hem ook helemaal onder handen nemen. De anti-slip trapbekleding van Wolfs Traprenovatie zorgt ervoor dat de kans op uitglijden op je trap een stuk kleiner wordt. We bekleden je originele trap met speciale overzettreden. Dit is dus geen gigantische verbouwing, het is vaak binnen een dag al voor elkaar. Je merkt dus bijna niets van de renovatie.