Een kast onder de trap maken doe je zo

Kastruimte kun je nooit genoeg hebben, dus waarom zou je niet overwegen een kast onder de trap te maken? De mogelijkheden onder je trap zijn eindeloos: je kunt er een bureau onder kwijt (hartstikke handig in het thuiswerktijdperk), een speelhoek maken, je fiets opbergen of je maakt een kast. We leggen je hieronder uit hoe je een kast onder je trap maakt. 

Niets is zo fijn als een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis staat voor een opgeruimd leven. Niets is zo fijn als opgeruimde spullen en het is dan ook super efficiënt om de ruimte onder je trap te benutten. Op die manier ben je al je rommel kwijt én je voorkomt dat stof zich gaat ophopen onder je trap op zo’n plek waar je met de stofzuiger niet bij kunt. De ruimte onder je trap kun je benutten voor bijvoorbeeld een schoenenkast of een garderobekast: dat hangt helemaal af van jouw wensen.

Gebruik een steunmuur om een kast onder de trap te maken

Heb je een steunmuur onder je trap die uitkomt in een andere ruimte? Je kunt in die ruimte een kast maken. Je zou apparaten of spullen neer kunnen zetten die je bij de hand wilt hebben, maar niet in het zicht. Denk bijvoorbeeld aan je printer, voorraad of stofzuiger.

Maak een rollende kast onder de trap

Je zou er ook voor kunnen kiezen een losse kast te maken die precies onder je trap past. Wanneer je deze kast op wieltjes zet kun je de kast overal naartoe rijden wanneer je hem nodig hebt. Een voordeel van zo’n kast is hem dat je hem na een tijdje makkelijk kunt vervangen als je erop bent uitgekeken.

Wil je graag meer informatie over een traprenovatie en wil je weten of een kast onder de trap bij jou ook mogelijk is? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij helpen je graag.