Heb je een nieuwe trap? Zo moet je hem onderhouden

Heb je pas een compleet nieuwe trap in je woning gekregen? Dan zul je er vast zuinig op willen zijn. Met een paar simpele onderhoudstips gaat je trap jarenlang mee. Natuurlijk heeft iedere trap eens in de zoveel tijd een schoonmaakbeurt nodig, maar met hout moet je toch net wat extra voorzichtig zijn. Een nieuwe trap onderhouden doe je zo. 

Een houten trap kan een echte blikvanger in je huis zijn, maar dan moet je er wel goed voor zorgen. In de eerste plaats moet je er voor zorgen dat je trap beschermd is met een laagje olie of vernis. Wil je de rustieke look van je trap behouden? Dan kun je het beste voor vernis gaan. Als je de trap diep wilt voeden en hem er weer als nieuw wilt laten uitzien, kun je beter voor olie gaan. Herhaal dit vaak en onderhoud je trap om de twee jaar, zo houd je hem het langst goed.

Je nieuwe trap onderhouden: doe het met liefde

Je hoeft je trap natuurlijk niet elke dag schoon te maken, maar je zult hem echt toch wel regelmatig onder handen moeten nemen. Poets je trap met een lichtvochtige of droge doek en gebruik vooral niet teveel water. Als je dat wel doet kan de trap verkleuren of uitzettten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Poets de traptreden met zachte bewegingen en gebruik vooral geen schuursponsjes of andere harde materialen. Een houten trap is erg gevoelig!

Gespecialiseerd onderhoud

Heb je een gerenoveerde of nieuwe trap en wil je hem wat extra opfrissen? Je kunt ook kiezen voor een passend onderhoudsproduct voor het type trap dat jij hebt. Met deze producten wordt het verwijderen van vuilresten of lichte vlekken heel erg eenvoudig. Zo weet je ook zeker dat je trap geen beschadigen oploopt door een agressief product of verkeerde behandeling.

Als je liever het zekere voor het onzekere neemt, kun je ook kiezen voor een trapkleding met houtstructuren. Dat ziet er net zo mooi uit als hout, maar het is wat goedkoper en minder onderhoudsgevoelig. Dan hoeft het onderhouden van je nieuwe trap dus helemaal niet lastig te zijn!