Tips bij het uitkiezen van een nieuwe vloer

Ben je na aan het denken over traprenovatie of over een verbouwing van je huis? Waarom neem je niet meteen de vloer mee? Bij een nieuwe vloer komt heel wat kijken, maar wij loodsen je er wel doorheen. Wij zijn tenslotte de experts ūüėČ

Een tapijten vloer

We beginnen met de good old tapijten vloer. Vloerbedekking was járenlang een trend, je zag het overal. Tegenwoordig zien we het steeds minder en dat komt vooral door alle nadelen die erbij komen kijken. Een vloerbedekking is vatbaar voor vlekken, mensen met een allergie kunnen er lastig tegen en hij verkleurt snel. Oké het is zacht en het staat knus, maar als je jarenlang met je vloer wilt doen is vloerbedekking gewoon niet zo handig. Wil je toch een beetje tapijt? Waarom koop je dan geen kleed? Bijna hetzelfde effect.

Een laminaten vloer

Laminaat lijkt een beetje op een houten vloer, al is het natuurlijk niet echt te vergelijken. Het heeft echter wel een mooie afwerking en het is een stuk gunstiger geprijsd. Oh en je kunt ook zelf laminaat leggen. Als je handig bent. Laminaat is goed waterbestendig en je kunt het makkelijk schoon houden. Mensen met een allergie zijn ook erg gebaat bij laminaat. Een nadeel is dat het niet zo lekker loopt en het een gigantische herrie maakt als je er overheen loopt. Met een ondervloer kun je dit wel verminderen.

Een vloer van pvc

Een nieuwe vloer? Heb je al aan PVC gedacht? De populariteit van pvc neemt de laatste jaren erg toe. Dat komt omdat het mooi is afgewerkt en ze een stuk sterker zijn dan laminaat. En ze gaan ook nog eens een stuk langer mee. PVC wordt milieuvriendelijk geproduceerd en je kunt de vloer helemaal recyclen. Hartstikke duurzaam dus! PVC kan erg goed tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor in de badkamer.

Linoleum

Linoleum is ook fijn voor mensen met een allergie, want het stoft niet. Het heeft ongeveer dezelfde voordelen als PVC, je kunt het alleen beter niet op vochtige plaatsen leggen. Linoleum is mooi, maar wel erg aan de prijs. Wil je voor linoleum gaan? Kies dan niet de goedkoopste vloer! Want dan heb je op de langere termijn kans op barsten.

Een massief houten vloer

Een echte massief houten vloer geeft je huis veel karakter. Heb je vloerverwarming? Leg dan geen houten vloer! Die gaat namelijk kromtrekken door het temperatuurverschil. Wil je toch de uitstraling van hout én vloerverwarming? Ga dan voor lamelparket of multiplank.

Een tegelvloer

Met vloerverwarming kun je ook kiezen voor een tegelvloer. Een tegelvloer is goed schoon te houden en staat erg chique. Een voordeel ervan is ook dat je geen vlekken krijgt en de vloer tegen een stootje kan.