Een speelhoek onder de trap

Huizen worden steeds kleiner. Dat is helemaal niet zo erg, maar het zorgt er wel voor dat we alle mogelijke ruimte goed moeten benutten. Als je zelfs de kleinste hoekjes slim gebruikt, laat je geen ruimte verloren gaan. Bijvoorbeeld de ruimte onder de trap. Heb je kinderen? Dan kan een speelhoek onder de trap een erg leuk idee zijn!

Niets is zo fijn voor een kind als een eigen plekje waar hij of zij zijn fantasie helemaal de vrije loop kan laten. Maar je kind laten spelen op de slaapkamer is niet aan te raden, want zo gaan ze hun slaapkamer associëren met spelen en dat kan de nachtrust schaden. Maar helaas heeft niet elk gezin de luxe om een speelkamer in te richten. In dat geval biedt een speelhoek onder de trap een goede uitkomst. Zo krijgt je kind toch de kans om zich even lekker terug te trekken in zijn of haar fantasiewereld.

Weg met de rommel

Een spelend kind is hartstikke leuk, maar helaas geeft het ook altijd wat rommel. Daarom is het slim om handige opbergruimtes te maken onder je trap. Als je de trap aankleedt met leuke kleurrijke opbergdozen, moedig je je kind aan om het speelgoed na afloop weer netjes op te ruimen.

Huiswerk maken onder de trap

Je kunt ook een bureautje onder de trap plaatsen, waar je kind zijn of haar huiswerk kan doen. Natuurlijk kunnen ze hier ook knutselen of tekenen. Maar huiswerk maken is een stuk leuker op een gezellige eigen plek. En je zult zien dat je kind zich beter kan concentreren!

Laat je kind meedenken over de speelhoek onder de trap

Om je kind(eren) nog enthousiaster te maken over de nieuwe speelhoek, kun je ze betrekken bij het ontwerpen ervan. Je zou ook andere onderdelen van de trap kunnen overlaten aan hun creativiteiten. Zo kun je de stootborden van schoolbordmateriaal maken zodat ze erop kunnen tekenen. Zo krijg je een erg gezellige trap!