Je trap en huisdieren: dit moet je weten

Een kat of hond in huis is natuurlijk hartstikke gezellig. Er is altijd iemand in huis en ze geven ongelofelijk veel liefde. Echte dierenliefhebbers weten dat ze bij een traprenovatie ook na moeten denken over de hond of kat. Je moet namelijk altijd zorgen voor een veilige omgeving en daar hoort ook je trap bij. We hebben een aantal aandachtspunten op een rijtje gezet wat betreft de trap en huisdieren.  

trap en huisdieren

Een tapijt op de trap is niet ideaal als je huisdieren hebt. En: katten gebruiken het graag om hun nagels te slijpen.

Denk aan het onderhoud!

Katten en honden verliezen vreselijk veel haar (tenzij je voor een naaktvariant gaat) en ze nemen veel zand van buiten mee naar binnen. Dat betekent dat jij vaak achter je huisdier aan zult moeten lopen om alle rotzooi weer op te ruimen. Je kunt al raden dat een trap met tapijt niet echt de beste keuze is als je een kat of hond hebt. Als je geen zin hebt om je druk te maken over de staat van je trap, kun je het beste voor een onderhoudsvriendelijke trap gaan.

Veiligheid voorop

Bij de trap en huisdieren komen een aantal details kijken waar je niet snel aan zult denken, maar ze hebben wel degelijk impact op het comfort van je viervoeter. Als je voor spijlen kiest die te dicht op elkaar staan, kunnen ze gevaarlijk zijn voor je kat of hond. Ze kunnen er namelijk met hun kop tussen blijven zitten, met alle gevolgen van dien. Ook een gladde trap is vaak niet veilig, omdat de kans bestaat dat ze uitglijden. Kies daarom voor anti-slip trapbekleding, dat is voor jezelf ook veiliger.

Een traphekje

Traplopen is voor honden niet heel erg goed. Het is slecht voor hun heupen, waardoor de kans bestaat dat ze last krijgen van HD of ED. Je kunt er daarom voor kiezen om een traphekje aan te schaffen, om te voorkomen dat je hond de trap op gaat. Zo blijft ook je trap gespaard. Voor katten werkt dit natuurlijk iets anders, want die springen er graag overheen.

Op zoek naar een trap die goed bij je huisdieren past? Maak een afspraak met onze experts!