Een trap in de woonkamer of in de hal?

Een fijn huis is een oase van rust. Het is de plek waar je leeft, geniet, lekker eet en je thuis voelt. Een huis dat goed is ingericht geeft je een fijn gevoel en ook een gevoel van trots. Waarom zou je dat niet doortrekken naar je trap? Of je trap in de woonkamer staat of in de hal: we geven je een aantal tips. 

Een trap in de woonkamer

Moderne ontwerpers denken al lang niet meer in hokjes. Ruimtes lopen steeds meer in elkaar over, van woonkamer tot slaapkamer. Ook worden verdiepingen visueel aan elkaar gelinkt door bijvoorbeeld de trap in de woonkamer te plaatsen in plaats van in de hal. Zo krijg je meer eenheid en verbondenheid en dat is nou net waar je na een drukke dag behoefte aan hebt.

Kost een trap in de woonkamer veel energie?

Met een trap in de woonkamer is je huis helemaal toekomstproof, want het is absoluut sfeervol en gezellig. Maar is dat niet gigantisch duur in energiekosten? Bij oudere, slecht geïsoleerde woningen klopt dat. Maar wanneer je huis goed is geïsoleerd, hoef je echt niet bang te zijn. Je verdeelt de warmte gelijk over alle ruimtes en daardoor is de impact op je energierekening echt te verwaarlozen.

Denk aan de veiligheid

Wanneer je huisdieren of kleine kinderen in huis hebt, is veiligheid natuurlijk een primair punt. In die gevallen is een open verdieping wellicht niet zo verstandig. Al zijn er tegenwoordig veel traphekjes die je trap in de woonkamer goed kunnen beveiligen. Er zit er altijd wel eentje bij die mooi is en gelukkig is het maar tijdelijk!

Ga voor een traprenovatie

Heb je een trap in de woonkamer, maar lijnt hij niet goed meer uit met de rest van je interieur? Met een traprenovatie zorg je dat hij weer helemaal past in je moderne interieur. Op zoek naar advies? Onze adviseurs staan voor je klaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.