Een trap zonder trapleuning?

Overweeg je een trap zonder trapleuning te plaatsen? Het lijkt esthetisch misschien wat voordelen te hebben, maar dat is absoluut niet zo. Natuurlijk zijn er designliefhebbers die bij een bepaalde soort trap liever geen leuning zien, maar met de volgende tips past je leuning mooi bij het interieur.

Een trap zonder trapleuning? Doe het niet!

Een trapleuning klinkt natuurlijk logisch, maar toch wordt hij nog weleens vergeten. Een trapleuning geeft je ondersteuning en houvast wanneer je de trap beklimt. En daarnaast kan een trapleuning natuurlijk een extra designelement zijn voor je trap, bijvoorbeeld als je gebruik maakt van verlichting. Trapleuningen zijn er in alle soorten en maten, je kunt het zo gek niet bedenken of er valt een trapleuning in te vinden.

Is een trapleuning verplicht?

Een trapleuning is in een privéhuis niet verplicht, al is het natuurlijk wel aan te raden er een te bevestigen. Als je in een huis woont dat meerdere verdiepingen heeft, kun je niet zonder trap. Je moet een trap echter niet als een obstakel zien, maar juist als een – mooi – deel van je interieur. Hij moet mooi bij je interieur passen of er juist een contrast mee vormen.

Ga je je huis opnieuw inrichten of renoveren? Neem de uitstraling van de trap dan ook vooral mee in je plannen. Vaak wordt hij vergeten en dat is zonde. Moet hij stoer, stijlvol, retro of juist chique zijn? En wat voor trapleuning past er dan het beste bij? In principe moet veiligheid natuurlijk altijd zwaarder wegen dan design.

Laat je adviseren

Twijfel je zelf over wat de beste trapleuning is bij je trap? Wij geven je graag advies en stemmen de trapleuning helemaal af op jouw trap, uiteraard met instemming en goedkeuring. We hebben veel verschillende soorten bekledingen, dus er zit altijd wel wat tussen.

Dus waar ga je voor? Strak staal voor een designlook? Of val je toch voor de natuurlijke houtlook? Of ga je de trap veilig maken op nog een andere manier?