Een veilige trap met kinderen

Heb je kinderen in huis? Dan kan een trap een flink obstakel zijn. Trap leren lopen is namelijk niet makkelijk en dat wil je op een veilige manier laten gebeuren. Om valpartijen te voorkomen is een veilige trap met kinderen echt een must. We geven je een aantal tips. 

Wanneer er een kleintje op komst is ben je waarschijnlijk al bezig met wat aanpassingen in huis. Je wilt bijvoorbeeld giftige stoffen zoals schoonmaakmiddelen en medicijnen uit de buurt houden, maar ook scherpe voorwerpen en hete objecten zoals messen en aanstekers buiten kinderhandjes houden. Maar dan ben je er nog niet. Wist je dat de meeste ongelukken met kinderen gebeuren door valpartijen? Het gaat hier om 64% van de gevallen en in 23% daarvan gaat het om een val van de trap. Een veilige trap met kinderen is dus een must in ieder huis.

Een veilige trap met kinderen

Als je kinderen in huis hebt kun je een open trap beter achterwege laten. De kans bestaat namelijk dat je kind achter de treden blijft haken of er in het ergste geval doorheen valt. Ben je van plan een nieuwe trap te laten installeren of je oude te laten renoveren? Kies met kinderen van voor een gesloten trap. Wij kunnen je helpen overzettreden over je open trap te plaatsen zodat je met stootborden kunt werken. Dan kan er in ieder geval niemand meer doorheen vallen. Je kunt er ook voor kiezen een extra kindertrapleuning te laten plaatsen die wat minder hoog is.

Het beste traphekje

Gaat je kindje kruipen, dan is het belangrijk dat je je trap afschermt. Dit kan met een traphekje. Deze hoeven helemaal niet zo duur te zijn en voorkomen dat de kleine telg zonder toezicht de trap opklautert. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je kind niet meer in de gaten hoeft te houden, maar een traphekje zorgt wel voor een veiliger gevoel. Houd er rekening mee dat jonge kinderen het hekje zullen zien als een uitdaging en er overheen willen klimmen. Laat dus nooit spullen slingeren op de trap, want daar kun je over struikelen.

Het start met een veilige trap

Het begint met een veilige trap voor kinderen, maar je zult je kind zelf moeten leren traplopen. Leer je kind eerst zittend de trap af te gaan en begin met kleine stukjes, zodat je altijd klaar staat om je kind te helpen.

Je trap veiliger maken?

Wij helpen je graag. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.