Een zwarte trap: modern & strak

Een zwarte trap is strak, stijlvol, modern en ook een tikkeltje gewaagd. We zien de zwarte trap steeds vaker terug in moderne interieurs. En dat is ook helemaal niet gek: je kunt er veel kanten mee uit en het is een echte blikvanger.

Een zwarte trap in een modern & trendy huis

In de moderne binnenhuisinrichting is strak en minimalistisch nu helemaal hot. In landelijke interieurs zien we meer hout en bruintinten, maar in een modern interieur is het vooral zwart en wit. Dit kun je eventueel combineren met een felle accentkleur. We gebruiken ook steeds meer andere materialen. Waar we vroeger echt van hout hielden, kiezen we nu steeds vaker voor roestvrij staal of blauwstaal. Ook texturen zoals leer of beton zie je steeds meer terug. En deze materialen komen uiteraard ook op de trap prachtig tot zijn recht!

Zwart combineren op de trap

Een zwarte trap maakt veel combinaties mogelijk. Hieronder zetten we een paar leuke voor je op een rijtje.

1. Wit & zwart

Wit en zwart is een hele krachtige combinatie. Als je een zwarte trap naast een witte muur plaatst, krijg je gegarandeerd een sterk contrasterend effect. Wil je het echt gewaagd, dan kun je gaan voor solid black in combinatie met witte stootborden. Dit is iets wat je vaak terugziet in een modern interieur.

2. Zwart en kleurtjes

Het voordeel van zwart is dat het een neutrale kleur is en dus met vrijwel elke kleur gecombineerd kan worden. Dat betekent dat je het ook goed kunt combineren met een felle kleur, zoals oranje of geel. Vind je dat toch een beetje te heftig, dan kun je ook gaan voor iets subtielers zoals petrolblauw of tealgroen.

3. All black

Ook op de trap zelf kun je helemaal losgaan met variaties. Wat dacht je van een helemaal zwarte trap? Je maakt zowel de stootborden, treden en het zijpaneel van de trap in dezelfde kleur zwart. Dit staat erg stoer en zo word je trap een echte blikvanger!

4. Zwart & metaal

Vind je alles zwart toch een beetje te donker? Dan is het ook leuk om je zwarte treden te combineren met stootborden in een andere kleur. Wit kan natuurlijk overal bij, maar als je een gave, strakke look wilt is roestvrij staal ook een erg gave keuze. Zo krijg je een stoere, industriële look.

5. Marmer

Een effen zwarte trap is erg stijlvol. Kies je voor mat, dan krijg je een sobere look, terwijl een glanzende afwerking je interieur net wat meer glamour heeft. Er bestaan ook speciale overzettreden met een gewolkte, marmeren structuur. De kleur kan variëren van donkergrijs tot zwart, erg gaaf!