Eerste hulp bij smerige trapbekleding

Sta je daar, met je goede gedrag, kijkend naar die smerige trapbekleding. Misschien was het die wilde wijnvlek-feestavond of gewoon de stille getuige van te veel haastige voetstappen. Hoe dan ook, je trap ziet er niet uit. Maar geen zorgen, wij hebben de oplossingen voor je!

De gouden regel: nooit wrijven!

Vlek gespot op je smerige trapbekleding? Actie! Maar begin alsjeblieft niet met een schrobmarathon. Wrijven is namelijk vloerbedekkingsvijand nummer één. Wat dan wel? Deppen, lieve mensen. Pak een doek, wat lauw water en dep er rustig op los. Begin aan de buitenkant van de vlek en werk naar binnen toe – net als bij een kunstproject.

Als deppen niet genoeg is

Soms is water niet genoeg voor die hardnekkige smerige trapbekleding. Tijd voor het zwaardere geschut: tapijtreinigende shampoo of mousse. Lees de instructies (ja, echt doen), breng het aan, en geef het de tijd om z’n magie te doen. Heb je haast? Sorry, dit is geen fast food – kwaliteitsreiniging kost tijd.

DIY: de natuurlijke schoonmaakbrigade

Waarom zou je chemische middelen gebruiken als Moeder Natuur je kan helpen met je smerige trapbekleding? Hier zijn wat natuurlijke helden:

  • Zout: Rode wijn op je tapijt? Strooi er zout over en zie het wonder gebeuren.
  • Bakpoeder: Het is niet alleen voor cake! Bakpoeder is een genie als het gaat om vlekken verwijderen en geurtjes neutraliseren.
  • Citroen, water en waspoeder: Hardnekkige vlekken zeggen ‘bye’ tegen dit citruswonder.
  • Scheerschuim: Ja, je leest het goed. Ongekleurd scheerschuim kan wonderen doen voor je vlek.

De testfase

Voordat je helemaal losgaat op je smerige trapbekleding, doe een klein testje op een onopvallend stukje tapijt. Je wilt immers niet van een vlekprobleem naar een ‘help-mijn-tapijt-is-verpest’-drama gaan.

Plan B: traprenovatie

Soms is de smerige trapbekleding gewoon te ver heen. Geen paniek, Wolfs Traprenovatie to the rescue! In plaats van schoonmaken, geven we je trap gewoon een complete make-over. Duurzaam, mooi en geen vlek te zien.

Tot slot

Smerige trapbekleding kan een doorn in het oog zijn, maar met deze tips en trucs kun je er weer tegenaan. Of kies voor een frisse start met een traprenovatie. Wat je ook doet, vergeet niet: je trap is het waard!