Je trap opfrissen? Wij geven je tips!

Een oude of versleten trap kan flink afbreuk kan doen aan je huis. Met een beetje pech zul je je gaan ergeren aan je trap en dat is erg vervelend wanneer je er dagelijks een aantal keer gebruik van maakt… Een trap is niet bepaald een onopvallend onderdeel van je woning. Met een beetje geluk is hij bepalend voor je hele interieur (en dat vinden wij niet erg). Ben je uitgekeken op je trap? Met de volgende tips wordt je trap opfrissen een leuk karwei!

En er was licht…

Trapverlichting is erg sfeerbepalend en daarnaast is het ook nog eens heel erg veilig. De intensiteit en kleur van de lampen spelen hierbij wel een heel erg belangrijke rol. Het zal je verbazen hoeveel invloed de juiste trapverlichting heeft en het zal je trap weer helemaal nieuw doen aanvoelen. Zo kun je je trap moderner laten ogen door vierkante verlichting met een koel licht te kiezen. Maar als je wat landelijker wilt, kun je beter voor warm, rond licht gaan. Dat geeft een avondgloed-gevoel in je hal!

Een traploper: hot of not?

Dacht je meteen aan een traploper? Doe het niet! Zo’n ding is namelijk hartstikke ouderwets en een bron voor vuil en bacteriën. Wil je toch echt een andere kleur of materiaal op je trap? Dan kun je beter voor traprenovatie gaan. Binnen een dag heb je een geheel nieuwe trap, die weer helemaal bij de tijd is. Het materiaal dat gebruikt wordt bij een renovatie oogt een stuk frisser dan een traploper en daarnaast is het zowat onderhoudsvrij, in tegenstelling tot het stof van zo’n loper.

Stem je muur op je trap af

Vind je je trap maar een beetje saai? Laat je creatieve geest dan eens los! Het is erg mooi om een lambrisering op de muur in dezelfde kleur als je trap te schilderen of juist een samenhangend geheel van je interieur te maken. Werk het af met een aantal kaders die eruit springen en je zult weer helemaal blij zijn met je trap. De trap is natuurlijk ook dé perfecte plek om al je foto’s op te hangen. Het is leuk om een soort tijdlijn te maken van fotos’s, de oudste eerst en de nieuwere bovenaan.

4. Pak het gewoon grondig aan: met traprenovatie

Wil je je trap opfrissen en ben je geïnteresseerd in een traprenovatie? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.