Gewaagd & stoer: een horizontale leuning voor je trap

Wil je wat anders dan anders? En heb je een vrijstaande trap? Dan is een horizontale leuning misschien wat voor jou. Zo’n trapleuning staat erg modern en geeft je trap meteen een mooie én extra uitstraling. In dit artikel lichten we de voordelen van een horizontale leuning toe. 

 

Allereerst heeft een horizontale leuning erg strakke lijnen en een grote visuele aantrekkingskracht. Je zult zien dat je trap meer in het oog valt en bezoekers je vast en zeker zullen complimenteren. Daarnaast is het een mooie, trendy verandering voor mensen die op zoek zijn naar iets anders dan de traditionele verticale leuning.

 

Een horizontale leuning heeft de mogelijkheid om een minimalistische stijl te creëren met een hoog contrast, wanneer je het combineert met hout, metaal en staal. Dit past perfect in een modern interieur. En bovendien is een horizontale leuning een veilige en zeer praktische oplossing om je leuning te moderniseren.

Dit moet je in gedachten houden bij een horizontale leuning

Een kabelrailing vereist onderhoud. Net als bij pianosnaren die gestemd moeten worden, zal de kabelrail mettertijd moeten worden aangehaald. Horizontale leuningen vereisen dit soort onderhoud niet.

Er zijn ontwerpoverwegingen die uniek zijn voor een horizontale reling, dus neem in de ontwerpfase extra tijd om deze details uit te werken. Zoals bijvoorbeeld de behoefte aan meer palen zowel voor het afbreken van de lange horizontale overspanningen als voor plaatsen waar twee verschillende leuningen elkaar ontmoeten.

Horizontale massieve staven kunnen op een gebogen leuning worden geplaatst, maar een kabelleuning niet. Gebogen horizontale balustrades kunnen een verbluffende moderne reling op maat creëren.