Tips om een goede vloer te kiezen

Een vloer kiezen is niet zo makkelijk. Er is zoveel keus! Een houten vloer, laminaat, vloerbedekking, beton… en dan kun je ook nog kiezen tussen tal van patronen. De goede vloer kiezen: hoe doe je dat?

Een goede vloer kiezen kost gewoon tijd

Je vloer is eigenlijk een van de belangrijkste elementen in je interieur (op je trap na natuurlijk ;-)), dus dat betekent dat hij eigenlijk perfect moet zijn. Daarnaast is het ook nog eens niet de meest goedkope investering, dus water bij de wijn doen is niet verstandig. Trek genoeg uit om inspiratie op te doen en laat je adviseren door een specialist.

Wat voor vloer past in jouw interieur?

Bij je thuis ziet de vloer er altijd een beetje anders uit dan in de winkel. Bij de vloer kiezen doe je er daarom goed aan verschillende staaltjes mee te nemen naar huis om te kijken of ze ook echt bij je interieur passen. Bekijk de staaltjes in het licht, donker en met de lampen aan, zodat je vloer er altijd precies uitziet zoals jij dat voor ogen had. Houd ook rekening met de ruimte waarin je vloer komt. Gaat het om een wat kleinere kamer? Dan kun je het beste niet voor te grote tegels gaan, want dan lijkt je ruimte nóg kleiner. En als je een smalle ruimte hebt kun je de planken het beste in de breedte leggen, want dan oogt het weer wat groter.

Wat is je budget?

Aan iedere vloer hangt een ander prijskaartje. Zo is een houten vloer een stuk duurder dan een laminaatvloer en heb je daarin ook weer verschillende prijsklassen, die samen hangen met de slijt-en krasvastheid. Houd hier dus ook rekening met de ruimte waarvoor je de vloer kiest. Voor je slaapkamer kies je waarschijnlijk een andere vloer dan voor je woonkamer en keuken.

Welke vloer past bij jou?

Het meest belangrijke is dat je een vloer gaat kiezen die bij je levensstijl past. Als je kinderen hebt kun je beter voor een vloer gaan die makkelijk schoon te krijgen is, en die slijt- en krasvast is. Maar wanneer je in een landelijke omgeving woont en regelmatig met je modderlaarzen de woning door walst, kun je beter voor een onderhoudsvriendelijke vloer gaan. Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden!

Zorg dat je vloer bij je trap past

Heb je de perfecte vloer gekozen? Dan is het nu taak om de rest van je inrichting erbij te laten passen. Dus ook je trap! Een traprenovatie is de kers op de taart van een fris interieur. Een van onze adviseurs komt graag vrijblijvend bij je langs om je wensen te bespreken. Ga je voor een trap die helemaal aansluit bij je vloer, of eentje die compleet in contrast staat?