De blaadjes vallen weer van de bomen, je hebt vast al een schaal noten op tafel staan en ook de bakker gaat weer los met zijn krollen: de herfst is in volle gang. Weet je nog hoe je vroeger op de kleuterschool een herfsttafel maakte met de gevallen bladeren en kastanjes? Oké, je huis vol leggen met bladeren gaat misschien wat te ver, maar je kunt ook op een andere manier de herfst in huis halen!

Een stijlvol herfstinterieur

De herfst staat vol warme kleuren in huis en het is mooi om dat te combineren met koude kleuren. Wat erg mooi past bij de warme oranje herfsttinten zijn schilderijen in zwart-wit. Wil je voor de herfst in huis gaan, dan hoef je natuurlijk geen pompoenen en warme tinten in huis te halen, want een zwart-wit-interieur met gedroogde bloemen en hout staan ook al hartstikke herfstig. En wist je dat er ook pompoenen zijn in het wit? Je hoeft dus niet alleen voor de oranje variant te gaan.

De herfst in huis met vrolijke kleuren

Na de herfst komt natuurlijk de winter en voor veel mensen betekent dat ook weer de klassieke winterdip. Je kunt er ook voor kiezen om de winterdip voor te zijn en je huis het hele jaar door in te richten met vrolijke kleuren en accessoires. Bijvoorbeeld een vrolijk dierenschilderij, grappige kussentjes of leuke foto’s. Zo blijf je een beetje vrolijk en kom je die zware regendagen vast en zeker door.

Laat het lekker ruiken

Niet alleen je accessoires en kleuren geven sfeer aan je huis, geur doet ook erg veel. Kies bijvoorbeeld voor kaneelstokjes of geurkaarsen, die maken je sfeer echt helemaal af. Wist je dat er ook seizoensgebonden geurkaarsen zijn die ervoor zorgen dat je huis echt naar de herfst ruikt?

Lekker eten

En natuurlijk horen in een herfsthuis ook herfstgerechten. In de winter vind je nu herfstvla en gigantisch veel recepten met kaneel en appel. Haal een lading walnoten, eet krollen of bak een lekkere appeltaart. Die ruik je nog uren! Ook een lekkere paddenstoelensoep past heerlijk in dit seizoen of een gerecht met wild. Geniet van de herfst!