Haal de natuur in huis en kom tot rust!

De meeste mensen hebben een druk leven en tussen al het werk door verlangen we steeds meer naar rust. Hoe mooi zou het zijn als je de beste rust vindt in je eigen huis door een rustgevend interieur?

Niets is zo rustgevend als de natuur. Als je natuurlijke en groene elementen in je interieur terug laat komen, krijg je vanzelf een ontspannen gevoel.

Een rustgevend interieur: begin met een rustige basis

Het is allereerst belangrijk om de goede kleuren uit te kiezen, want deze bepalen eigenlijk de hele sfeer. Daarom is het belangrijk dat je voor een passend kleurpalet gaat en niet allemaal drukke kleuren gebruikt, of kleuren die niet bij elkaar passen. Kies bijvoorbeeld voor zachte kleuren, pasteltinten of aardetinten. Je hoeft niet per sé voor lichte kleuren te gaan, donkere tinten kunnen ook prima. Ze laten de ruimte wel wat kleiner ogen, maar geven hem daar tegenover een knus gevoel. Felle kleuren kun je het best weglaten, want dat geeft juist weer drukte. Als je toch van felle dingen houdt kun je beter voor wat fellere accessoires of details gaan.

Hoe minder, hoe beter

Wil je rust, dan is het beter om je huis niet helemaal vol te proppen met meubels. Kies liever voor een paar grote meubels, dan allemaal kleine meubelstukken. Kies voor eenvoud en simpele meubels met strakke of geometrische lijnen. Zorg er ook voor dat de kleuren passen bij de rest van de kamer.

Gebruik natuurlijke materialen

Kies voor materialen van natuursteen, riet, bamboe, hout en stoffen van katoen en linnen. En vergeet bloemen en planten niet! Planten zuiveren de lucht en ze zien er hartstikke sfeervol uit. Je kunt het beste niet teveel kleine planten bij elkaar zetten (want dan krijg je een jungle), maar een paar grote planten als blikvanger.
Zorg ook dat er genoeg daglicht in huis is. Dit is niet alleen goed voor je planten, je krijgt er zelf ook energie van. En wat doe je met de trap? Wanneer je de trap renoveert krijgt je hele huis meteen een frisse opkikker. Kies ook hier voor een natuurlijk materiaal, zoals hout of leer.

Maak het rustgevend interieur af met natuurlijke accessoires

Om het compleet te maken kies je voor natuurlijke woonaccessoires. Bijvoorbeeld accessories van riet, die je kamer een sfeervolle en zachte uitstraling geven. En het staat met planten en hout ook nog eens erg mooi. Kies voor dekens en kussens, want dat straalt rust uit. Maar stop het niet helemaal vol, want dan ga je je doel weer voorbij. Ook een vloerkleed mag je niet vergeten.
Ook aan de muur houd je het rustig. Kies voor schilderijen met rustige kleuren en eenvoudige ontwerpen. Ook een afbeelding van Boeddha straalt rust uit.
Succes!