Helemaal klaar met je ouderwetse trap? Zo knap je hem op

Een trap is een bepalend onderdeel van je interieur. Je wilt hem dan ook zo lang mogelijk mooi houden en bent er erg zuinig op. Maar: interieurtrends veranderen regelmatig en misschien past je trap na een aantal jaar niet meer helemaal bij je stijl en raak je erop uitgekeken. In dat geval kun je hem eens onder handen nemen. Heb je nog een ouderwetse trap? Wij geven je een aantal tips. 

Ouderwetse trap? Kleed hem leuk aan

Met de juiste accessoires en kleuren kun je je trap eruit laten springen, zonder dat je grote ingrepen hoeft te doen. Wat dacht je van een nieuwe kleur op de muur of een nieuwe trapleuning?

Van ouderwetse naar moderne trap

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de trap opnieuw te schilderen, maar dat is eerlijk gezegd een hele klus én lang niet zo duurzaam als je zou denken. Een trap wordt natuurlijk dagelijks tientallen keren gebruikt en dat betekent dat de verf er na een jaar alweer af ligt. En dan hebben we het niet eens over vloerbedekking… Je kunt er ook voor kiezen je trap helemaal te renoveren. En nee, dan krijg je geen nieuwe trap, maar hij ziet er wel weer als nieuw uit. Je plaatst gewoon overzettreden over de bestaande trap en voilà! Hij kan ineens weer 30 jaar mee. Je kunt kiezen uit bekleding van staal, leer of hout en een traprenovatie kan voor elke trap, ongeacht het materiaal of de vorm. Ideaal toch?

Laat je trap weer shinen

Na een traprenovatie is je trap weer helemaal in één lijn met de rest van je interieur. Je ouderwetse trap is veranderd in een moderne trap en dé blikvanger in huis. Wil je nog net een beetje extra? Kies dan voor trapverlichting. Dat is niet alleen veilig, het geeft je trap ook nog eens een unieke uitstraling die mensen niet snel zullen vergeten. Trapverlichting is super energiezuinig en gaat jarenlang mee.

Vergeet je trapleuning niet

Bij een moderne trap hoort natuurlijk ook een spiksplinternieuwe trapleuning. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een roestvrijstalen leuning, die je trap een strakke en extra moderne look geeft. Ook je leuning kun je verlichten voor wat meer veiligheid en sfeer.