Hoe onderhoud je een witte trap?

Een witte trap is erg chique. Hij oogt fris, ruimtelijk en is daarnaast ook nog eens erg modern. Maar helaas wordt wit ook erg snel vies en zul je er dus voorzichtig mee om moeten gaan. Dat betekent zonder schoenen de trap op en goed onderhoud. Gelukkig is het onderhoud van een witte trap best te overzien.

Ga netjes om met je trap

Heb je gekozen voor een mooie witte trap? Dan is het verstandig om er ook goed mee om te gaan. Maak het altijd schoon met schoonmaakmiddelen die het meest geschikt zijn en wees voorzichtig met zware voorwerpen, die kun je namelijk laten vallen en dat geeft deuken en vlekken. Loop – vanzelfsprekend – ook nooit met vieze schoenen over je trap en let op met zolen die afgeven. Tip: zet een schoenenkast onderaan de trap. Zo komt niemand in de verleiding met schoenen de trap op te gaan en gaat je trap een stuk langer mee.

Onderhoud per materiaalsoort

Het hangt natuurlijk wel van het materiaal af of je witte trap makkelijk te onderhouden is. Kies je voor kunststof trapbekleding dan heb je een materiaal dat minder gevoelig is voor slijtage en vlekken. Laminaat bijvoorbeeld is erg makkelijk in onderhoud, al is het wel glad en dat kan minder veilig zijn. Daarom is het slim om een trap van laminaat nog aan te kleden met anti-slip materiaal. Laminaat is wel makkelijker te onderhouden dan bijvoorbeeld massief hout. Je trap bekleden met wit tapijt kun je beter mijden. Eén vlekje en je kunt de hele trap weer opnieuw bekleden. Denk daarom bij het kiezen van materiaal voor je trap ook echt aan het onderhoud ervan.

Alternatieven voor een witte trap

Wil je een witte trap, maar zit je niet te wachten op het onderhoud dat er allemaal bij komt kijken? Je kunt er ook voor kiezen een onderhoudsvriendelijk alternatief te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een lichte trapbekleding met de uitstraling van een witte trap, maar zonder al het onderhoud. Onze trapbekledingen gaan gegarandeerd een leven lang mee en zijn makkelijk schoon te maken.