Houtworm in je trap: hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf?

Heb je last van houtworm in je trap? Dat kan een echt probleem zijn, vooral als de houtworm zich gaat verspreiden. In deze blog vertellen we hoe houtworm ontstaat en hoe je er vanaf komt. We geven ook enkele tips om houtworm te voorkomen.

Wat is houtworm?

Houtworm is eigenlijk geen worm, maar het zijn de houtetende larven van verschillende insecten. Daartoe behoren houtwormen, houtborende kevers en doodwormkevers. De larven boren zich in het hout om hun cocons te bouwen. Daarbij maken ze kleine tunnels in het hout. Dit maakt het hout zwakker en kan er uiteindelijk toe leiden dat het hout instort.

Hoe ontstaat houtworm?

Er zijn verschillende manieren waarop houtworm kan ontstaan. De meest voorkomende is via hout dat al aangetast is met houtwormlarven. Deze larven kunnen zich dan in je trap boren en aan het hout gaan vreten.

Hout dat in vochtige omstandigheden is opgeslagen is ook vatbaarder voor houtwormpluis. Dat komt omdat het vocht in het hout een ideale omgeving biedt voor houtwormlarven om zich te ontwikkelen.

Hoe kom je van houtworm af?

Als je houtworm in je trap hebt, is het belangrijk om snel te handelen. Hoe eerder je het hout behandelt, hoe minder schade er zal ontstaan. Er zijn verschillende producten op de markt die kan houtwormlarven doden. Je kunt ook een vakman inhuren om het hout voor je te behandelen.

Hoe voorkom je houtworm?

De beste manier om houtworm te voorkomen is om je trap droog en goed geventileerd te houden. Zo creëer je een omgeving die niet bevorderlijk is voor houtwormaantasting. Je moet je trap ook regelmatig inspecteren op houtwormschade. Als je die vindt, behandel die dan onmiddellijk.

Is je trap niet meer te redden? Overweeg traprenovatie

Als je deze tips opvolgt, kun je voorkomen dat houtworm ernstige schade aan je trap veroorzaakt. Is je trap niet meer te redden? Overweeg dan traprenovatie. Binnen één dag is je trap weer helemaal als nieuw en klaar voor de komende 30 jaar. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.