Je huis beschermen tegen inbraak doe je zo

Een inbraak is iets wat je liever niet meemaakt. Toch worden er jaarlijks duizenden inbraken gedaan, vooral in de vakantietijd. Een huis hoort een veilige plek te zijn, waar je helemaal op je gemakt kunt zijn. Vooral ’s nachts. Wij helpen je je huis beschermen tegen inbraak.

Tip 1: Schaf buitenverlichting aan

Inbrekers werken het liefst in het donker. Van licht houden ze niet zo erg. De eerste stap van je huis beschermen tegen inbraak is dus het aanschaffen van tuinverlichting. Kies voor verlichting met een bewegingssensor, die betrapt inbrekers meteen bij hun eerste stap.

Tip 2: Hang een camera op

Met een camera krijg je een veilig gevoel. Je ziet precies wie er op je oprit komt, maar het schrikt dieven ook af. Let er wel op dat je een camera alleen op privégebied mag richten. Omdat een echte camera erg duur kan zijn, kan een dummy-camera ook een goede optie zijn, die heb je al voor een paar euro. Wedden dat hij inbrekers afschrikt?

Tip 3: Zorg dat je sloten je huis beschermen tegen inbraak

Ben je net verhuisd? Controleer alle sloten en overweeg ze eventueel te vervangen. Als nieuwe eigenaar weet je nooit zeker wie er toegang heeft tot jouw huis. Heeft de vorige bewoner wel alle sleutels terug gegeven? Kijk of alle sloten nog goed werken en kijk of ze goed afsluiten. Een nieuw slot is vaak veiliger, dus overweeg echt om alles te vervangen.

Tip 4: Hang een bord op tegen inbraak

Bordjes met ‘Hier waakt…’ bestaan niet voor niets. Al heb je geen Rotweiler, zo’n bordje laat dieven wel even twee keer extra nadenken voor ze jouw schutting over klimmen. Je kunt ook stickers kopen over inbraakbeveiliging, zoals stickers van een alarmsysteem of camera’s. Dieven zullen de kans betrapt te worden dan niet riskeren.

Tip 5: Wees altijd waakzaam

Sluit een goede inboedelverzekering af en doe de deur altijd goed op slot, ook ’s nachts. Let erop dat je geen ramen open laat staan waar mensen door naar binnen kunnen en laat een lampje branden als je weg bent.

Lees ook

Haal de natuur in huis!