5 gratis tools om je huis te herinrichten

Heb je zin om je huis te herinrichten? Of ga je je huis verbouwen om vervolgens het interieur om te gooien? Dan realiseer je je vast dat het lastig is om je in te beelden hoe het er straks uit komt te zien. Gelukkig zijn er online tal van tools te vinden die je hierbij kunnen helpen. Wij hebben er vijf op een rijtje gezet. 

1. Ikea Home Planner

Wie heeft er nu niet iets van IKEA in huis staan? Sommige mensen kopen hier zelfs hun hele interieur en geef ze eens ongelijk. Naast dat IKEA fijn voor de portemonnee is, zijn ze ook nog eens hartstikke trendy. Met de IKEA Home Planner maak je van een bepaalde ruimte in je huis een 3D-weergave en die kun je vervolgens vullen met artikelen uit de catalogus. Zo kun je je winkelbezoek goed voorbereiden en hoef je straks niet uren op zoek naar de juiste spullen.

2. Floorplanner

Met de tool Floorplanner maak je eenvoudig een plattegrond en voeg je objecten toe. Inloggen doe je met je Google account en daarna kun je meteen aan de slag. Als je klaar bent over je nieuwe interieur kun je je ontwerp delen met vrienden via e-mail, Facebook of Twitter. Zo kan dus iedereen meedenken over jouw nieuwe interieur!

3. Baderie

Wil je je badkamer opnieuw inrichten? Dan kun je de tool van Baderie gebruiken. Dankzij dit fijne ontwerpprogramma zie je in 3D hoe jouw badkamer eruit zou kunnen zien. Je krijgt handige voorbeelden, die zich aanpassen aan de vorm van jouw badkamer. Daarnaast kun je je ontwerpen naar de dichtstbijzijnde showroom van Baderie sturen zodat een professional kan kijken hoe jouw ontwerpen er in het echt uitzien. Leuk toch?

4. Tieleman Keukens

Online zijn tal van tools te vinden die specifiek gericht zijn op het inrichten van bepaalde ruimtes in huis. Zo heeft Tieleman Keukens een speciale keukencreator waarmee je je keuken kunt herinrichten. Je kunt kiezen of je helemaal met een blanco keuken wilt beginnen, maar er zijn ook voorbeeldkeukens waarbij je dingen kunt aanpassen. De keukencreator beperkt zich niet tot keukenopstellingen, je kunt ook decoraties en apparatuur toevoegen.

5. Roomstyler

Roomstyler is een website waar je je erg lang kunt vermaken met het ontwerpen van je interieur. Het is een erg leuke tool, met veel uitgebreide mogelijkheden. Eigenlijk een beetje de Sims voor volwassenen!

Welke tool heeft jouw voorkeur?