Is je trap vuil geworden? Zo pak je het aan

Dagelijks beklim je je trap tientallen keren. Vaak loop je niet met lege handen en soms zelfs met modderschoenen. Je trap krijgt het dus flink te voortduren. Heb je een houten of gerenoveerde trap, dan ben je vaak snel klaar. Helaas is het met vloerbedekking een andere kwestie. Een vuile trap krijg je met de volgende tips weer schoon. 

Een stoffen trap schoonmaken

Een vlek op een trap met stoffen bekleding is vaak een heel karwei. Donkere vlekken kun je het beste aanpakken met citroensap. Dat dep je voorzichtig met een doek op de vlek. Maak het vervolgens schoon met wolwasmiddel. Let echt op dat je dept en niet wrijft, anders wrijf je de vlek er alleen maar dieper in en wordt hij groter.

Vlekken te lijf op een houten trap

Hoe je een vlek te lijf gaat hangt natuurlijk ten eerste af van het materiaal van je trap. Heb je eten geknoeid op een houten trap? Verwijder het grootste vuil dan met een zachte doek die een klein beetje vochtig is en wat afwasmiddel. Heb je een hardnekkige vlek, zoals vet of olie, dan kun je beter kiezen voor terpetijnolie of allesreiniger.

Welk product moet je gebruiken?

Heb je regelmatig een vlekje en wil je niet langer een risico nemen? Dan is het slim om een speciaal onderhoudsproduct aan te schaffen. Zo haal je lichte vlekken en etensresten op een professionele en veilige manier van je trap en hoef je niet bang te zijn dat je het verkeerde product gebruikt en je trap verwoest. Neem contact met ons op voor meer informatie over onderhoudsproducten.

Ben je vlekken helemaal zat?

Ben je te vaak bezig met het verwijderen van vlekken van de trap en heb je er eigenlijk schoon genoeg van? Kies dan voor een onderhoudsvrije bekleding, zoals met traprenovatie van Wolfs. Je hebt dan de warme uitstraling van hout, maar niet het zware onderhoud van een houten trap. Met deze oplossing hoef jij je niet meer druk te maken over het onderhoud aan je trap.