Is jouw trap betrouwbaar?

Elke dag klim je meerdere keren op je trap. Daarom is het erg belangrijk dat je trap betrouwbaar is. Met een traprenovatie van Wolfs Traprenovatie maak je je trap niet alleen mooier en duurzamer, hij wordt er ook nog eens een stuk betrouwbaarder van. 

Hoe betrouwbaar is tapijt?

Voor veel mensen is vloerbedekking nog steeds een aantrekkelijke keuze in trapbekleding. Vloerbedekking is erg zacht en daarnaast is de kans op uitglijden ook nog eens een stuk kleiner. Helaas is tapijt wel erg slijtagegevoelig en ga je snel kale plekken zien. Tapijt is in het begin erg mooi, maar na een paar jaar is de kans groot dat je je gaat ergeren aan de uitstraling. Bovendien worden de slijtageplekken glad, waardoor de kans op uitglijden ook ineens een stuk groter wordt. En wat als het tapijt loslaat? Levensgevaarlijk! Ook is tapijt gevoelig voor huisstofmijt, wat niet heel erg gezond is. En ook een vlek krijg je er niet meer uit. Genoeg redenen om voor een duurzame oplossing te gaan dus.

De overzettreden van Wolfs Traprenovatie zijn krasvrij én slijtvast en ook nog eens heel erg makkelijk te onderhouden. Een vlek poets je er zo vanaf en hij gaat minstens 15 jaar mee, zonder slijtage. Zo wordt schoonmaken ineens een stuk leuker en houd je tijd over om leuke dingen te doen.

Hoe betrouwbaar is een houten trap?

Een houten trap is heel erg mooi en hij past eigenlijk in elk interieur. Maar een houten trap verlangt wel wat onderhoud van je. Hij is erg slijtgevoelig en dat betekent dat je hem vaak zult moeten schuren en lakken. Wanneer je dit vergeet, gaat je trap harder slijten en ontstaan er splinters. Au! Daarnaast is de lak waarmee je een houten trap afwerkt vaak erg glad, waardoor een houten trap gevaarlijk kan zijn, vooral wanneer je kinderen in huis hebt. Veel mensen kiezen voor antislip-strippen op de traptredes of voor stukken tapijt, maar dat is natuurlijk niet zo mooi. En bovendien is het ook helemaal niet duurzaam.

Dankzij de traprenovatie van Wolfs Traprenovatie heb je een oplossing voor de langere termijn. Onze overzettreden zijn standaard voorzien van een antisliplaag, waardoor je trap ineens een stuk veiliger wordt. Natuurlijk moet je altijd voorzichtig zijn wanneer je de trap gebruikt, maar met een traprenovatie ga je toch een stuk vooruit op de veiligheid.