Is jouw trap duurzaam genoeg?

Duurzaamheid: je kunt er tegenwoordig niet meer om heen. De aarde warmt in rap tempo op en wij mensen zijn er niet al te zuinig op geweest. Het is belangrijker dan ooit om aan onze toekomst en die van onze kinderen te denken. Ook je trap kan bijdragen aan de duurzaamheid van je woning. Is jouw trap helemaal futureproof?

Een trap van duurzaam materiaal

Maar wat houdt duurzaamheid in huis nu eigenlijk in? Als eerste moet je stilstaan bij welke materialen je gebruikt in huis. Zijn deze allemaal duurzaam? Denk maar eens aan warmtepompen, duurzame grondstoffen (bijvoorbeeld regenwater gebruiken in plaats van leidingwater), zonnepanelen en zonneboilers. Ook kun je je energieverbruik verminderen door voor energiezuinige apparaten te gaan en LED-verlichting. Vergeet je trap niet, want je wilt natuurlijk dat deze lang meegaat. Alles valt en staat met de materialen die gebruikt worden. Het is raadzaam om te kiezen voor duurzame materialen die het milieu zo min mogelijk belasten.

Je trap duurzaam renoveren

Ben je van plan je trap te renoveren? Dan zijn er verschillende duurzame opties. Er zijn tal van aanbieders, maar wij vinden het belangrijk dat het hout duurzaam is en afkomstig van bossen die op een verantwoorde manier worden gekapt. Zo worden planten en dieren beschermd en wordt er met respect omgegaan met de lokale bevolking. Op die manier help jij mee aan een gezonde toekomst voor onze planeet.

Maar je bent er nog niet

Duurzaamheid gaat natuurlijk verder dan enkel de traptreden. Ook bij balustrades en traptreden zul je voor goed materiaal moeten gaan. Wij gebruiken ook hier uitsluitend duurzame materialen en houden rekening met het milieu. Daarnaast is onze trapverlichting energiezuinig, zodat je duurzame trap extra straalt.