Een jaren ’30 trap renoveren

Jaren ’30 woningen zijn steeds populairder en dat snappen wij best. Ambachtelijk houtwerk, glas-in-lood en sierprofielen aan het plafond: hoe kun je daar nou niet van houden? Alle jaren ’30 woningen hebben één ding gemeen en dat is de statige houten trap die meteen de aandacht trekt bij binnenkomst. Ben jij eigenaar van zo’n prachtige trap, maar is hij eigenlijk een beetje op? Lees dan hier meer over een jaren ’30 trap renoveren.

Een trendy houten trap

Wanneer je je houten trap opnieuw gaat bekleden, hoef je je niet helemaal tot in de details aan de tradities van vroeger te houden. Je jaren ’30 trap mag best een trendy touch hebben! De jaren ’30 waren namelijk een kantelmoment tussen tradities en modernisme. Een houtstructuur op je traptreden in combinatie met een leuning van leer of een stalen leuning kan dan ook best. Of wat dacht je van stijlvolle trapverlichting in een warme kleur?

Een klassieke jaren ’30 renoveren

Een klassieke trap in een jaren ’30 woning is een houten trap. Dat ziet er op het eerste gezicht vrij eenvoudig uit, maar het tegendeel is waar. Vaak zijn de trapbomen en trapspijlen uitgerust met gedetailleerde groeien en zit er onder elke trede een neuslat. De trap is gesloten en geschilderd met hoogglansverf.

Maak je hal nog wat chiquer

Het allermooiste in een jaren ’30 woning is houtwerk naast de trap. Heb je dat en is het hier en daar beschadigd? Verwijder het niet, maar laat het gewoon renoveren! Schilder het hout in dezelfde kleur als je trap zodat het een mooi geheel wordt. Als wij je trap renoveren geven we je uiteraard advies over de beste kleur verf die past bij jouw nieuwe trap.

Beschik jij over zo’n gave jaren ’30 woning maar is je trap echt aan vervanging toe? Neem dan gewoon eens contact met ons op. We komen gratis bij je langs om de mogelijkheden door te spreken.