Je huis herinrichten: 3 tips

Niets is zo leuk als af en toe je huis herinrichten. Het geeft je een gevoel van frisheid en vernieuwing. Lijkt het je een hele klus? We geven je een aantal slimme tips.

#1: Je huis herinrichten begint met rekenwerk

Het is niet goedkoop om een heel huis te herinrichten. Daarom doe je er goed aan van te voren een begroting te maken. Wat heb je in het begin al nodig en wat zou je eventueel later kunnen kopen? De basis is het belangrijkst. Begin met de trap, wat moet daaraan gebeuren? En neem ook de raambekleding, muren, vloeren en meubels mee. Wat je overhoudt is voor de extra’s.

Wil je niet teveel geld spenderen aan je huis opnieuw inrichten? Kijk voor je meubels dan bij kringloopwinkels of op Marktplaats. Of ga eens langs op een rommelmarkt. Dat is ook nog eens een leuk dagje weg!

#2: Denk na over je stijl

Een nieuw huis, een nieuw begin, toch? Dit is het perfecte moment om het roer om te gooien en eens voor een andere stijl te gaan. Of juist niet, het is maar net wat je zelf wilt. Alle opties staan in ieder geval open en dat geeft je veel ruimte voor creativiteit. Wat erg mee kan helpen is het maken van een moodboard. Daarop plak je alle dingen die jou aanspreken. Houd je meer van modern, industrieel of klassiek? Of ga je het liefst mee met alle trends? Zorg ervoor dat je niet té gek gaat doen, want het moet wel dicht bij jezelf staan. Jij gaat er immers wonen. Heb je hier moeite mee? Je kunt ook een architect inhuren die je helpt met het bepalen van een stijl.

#3: Je huis herinrichten met 3D ontwerpen

Bij het uitzoeken kun je alleen maar in je hoofd bedenken hoe het er straks uit komt te zien. Of niet? Je kunt er ook voor kiezen een 3D model te maken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als die ene kast toch een beetje overheersend in je interieur is. Er zijn verschillende apps en websites te vinden waar je een 3D ontwerp in kunt maken. Ook de IKEA heeft een app waarin je kunt kijken of de meubels wel in je huis passen. Handig!

Bonustip: traprenovatie

Denk bij je huis herinrichten ook vooral aan de trap. Wist je dat een nieuwe trap je huis een hele andere uitstraling kan geven? Ineens oogt alles weer fris en nieuw. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!