Je huis inrichten in jaren ’50 stijl

Retro is het nieuwe modern. Als je ervan houdt tenminste. Word jij warm van warme, retro kleuren, hout, ronde meubels en een praktische inrichting? Richt je huis dan in zoals ze in de jaren ’50 deden! Je huis in de jaren ’50 stijl maken doe je met de volgende tips.

#1 Kies voor warme kleuren

In de jaren ’50 waren mensen dol op warme, diepe kleuren. Bijvoorbeeld bruin, oranje, okergeel en mosgroen. Wat je ook veel ziet zijn pasteltinten, zoals mintgroen of poederroze. Wil je een echt Hollywood-gevoel? Combineer het dan met zwart, dat staat heel erg chique. Geef de muur een nieuwe kleur, of kies voor een behang. Gaat je dat te ver? Kies dan alleen voor meubels in jaren ’50 kleuren.

#2 Het materiaal is opvallend

Je huis in de jaren ’50 stijl maken doe je met opvallend materiaal, want dat was het toen helemaal. Zijde en/of satijn is perfect voor je meubels of gordijnen. Op de vloer maak je het af met tapijt of natuursteen. In de fifties maakten ze het af met accessoires van glas. Ook hout zie je erg veel terug en plastic voorwerpen in felle kleuren maken het plaatje compleet.

#3 Go round ‘nd round

Meubels werden in de jaren ’50 ruimtelijk ontworpen. De meubels bestonden vooral uit ronde vormen, wat je terugzag in stoelen en banken. Een typische jaren ’50 stoel is een model met ronde, slank toelopende poten. Je keukentafel is ook rond en afgewerkt met chrome.

#4 Opvallende accessoires

Accessoires maken het helemaal af, want daar waren ze in de jaren ’50 helemaal lyrisch over. Kies voor glas, maar ook drukke en opvallende printen passen in een jaren ’50 interieur. Wil je kussens op de bank? Kies er dan met een opvallende print. Je maakt het plaatje compleet met een oude platenspeler, filmposters, neonverlichting en retro radio. Ook planten passen er erg goed bij, zoals cactussen.

#5 Wat te doen met de trap?

Je huis in de jaren ’50 stijl maken doe je helemaal goed wanneer je de trap ook onder handen neemt. Kies voor hout voor een echt retrogevoel. Wist je dat traprenovatie vaak in één dag gebeurd is? Neem contact met ons op en we bespreken de opties.
Inspiratie op doen? Kijk eens op Pinterest!