Je huis lichter maken voor de lente

In de winter hebben we ons huis vaak knus en donker, maar nu de lente eraan komt gaat het toch weer kriebelen: we willen de zon! Een huis dat licht is ingericht geeft je meer energie en ademruimte. Daarnaast lijkt het groter en lijken de wintermaanden korter te duren. Natuurlijk heb je weinig invloed op de hoeveelheid licht die door je ramen komt, maar je huis lichter maken kan met een paar eenvoudige tips best makkelijk. 

Hier met die verfpot!

Muren die een donkere kleur hebben en een donker plafond zorgen ervoor dat je huis kleiner lijkt en het geeft een beetje een benauwd gevoel. Vaak krijg je van donkere muren een sombere sfeer. Donker hout, zoals planken tegen de muur, zorgt er ook voor dat je ruimte kleiner lijkt dan hij in werkelijkheid is. Kijk eens of je alle muren, plafonds en hout wit kunt schilderen. Je zult zien dat je ruimte meteen een stuk opener lijkt en ze de woning lichter maken. Ben je bang dat je een ziekenhuissfeer krijgt? Kleur mag! Maar doe dat dan wel door middel van kleurrijke accessoires en kies voor een kleurenpalet.

Je huis lichter maken met accessoires

Heb je geen zin om alles opnieuw te schilderen? Hang dan wat grote spiegels in de buurt van de ramen, die weerkaatsen het licht de ruimte in. Heb je bomen voor de ramen die het zonlicht tegenhouden? Dan is een goede snoeibeurt wellicht ook niet verkeerd. Daarnaast kun je donkere meubels een nieuw leven geven door ze te schuren en een licht kleurtje te geven.
Wist je dat een verlichte trapleuning ook veel kan doen?

Denk eens aan je trap

Wanneer je een huis binnenkomt is de trap vaak een van de eerste dingen die je ziet. Hij bepaalt dus de hele uitstraling van je interieur en als je een donkere, zware trap hebt kan dat een flinke doorn in het oog zijn. Je woning lichter maken kan dus perfect door het renoveren van de trap. Wolfs Traprenovatie zorgt ervoor dat je oude trap binnen een dag een totale make-over krijgt. Waarom ga je niet voor licht hout of een lichtgrijze betonlook?

Gekozen voor een witte trap? Zo kun je hem het beste onderhouden!

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op!