Je huis meer waard laten worden, zo pak je het aan

Op de bank is je geld al een tijdje niets meer waard, dus je kunt het beter investeren. En waarin kun je nou beter investeren dan in je eigen huis? We hebben een aantal tips om je huis meer waard te laten worden. 

1. Vergroot je vierkante meters

Met een aan- of uitbouw vergroot je het aantal vierkante meters van je huis en dat maakt je huis meer waard. Want: hoe meer vierkante meters, hoe meer je huis kost. Natuurlijk heeft de soort uitbouw wel invloed, een kelder levert minder op dan een nieuwe woonkeuken. Ga je voor een nieuwbouwhuis? Dan is een uitbouw zeker iets om te overwegen. In de Randstad levert elke vierkante meter meer geld op en daar kun je zeker van profiteren.

2. Verduurzaam

Energielabel E kan vandaag de dag echt niet meer. Ben jij een van de weinigen die nog enkel glas heeft in zijn huis? Pak het aan! Slechte isolatie zorgt ervoor dat je eigenlijk voor niets stookt en dat is zonde. Verduurzaming van je huis verdient zich vaak pas over langere tijd terug, maar de prijs van je huis gaat wel omhoog als je energielabel laag is. Daarnaast zijn een vernieuwde ketel, verwarming en nieuw glas ook niet smaakgevoelig.

3. Huis meer waard laten worden? Pleeg onderhoud!

Het klinkt misschien als een open deur, maar het onderhouden van je huis verdient zich snel terug. Kapotte kozijnen of een oud dak maken potentiële kopers kritisch en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarnaast zijn deze onderdelen van je huis niet smaakgevoelig. Een huis met nieuwe kozijnen of dakpannen ziet er gewoon mooier uit en trekt kopers sneller aan. Ook strakke witte muren en een nieuwe vloer doen het vaak goed. Hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in je huis, hoe hoger de prijs wordt. Daarom verdient onderhoud zich vaak dubbel en dwars terug.

4. Ga voor traprenovatie

De trap is vaak een van de eerste dingen die je ziet wanneer je een huis binnenkomt. Een strakke trap is niet alleen voor jou fijn, het maakt ook meteen indruk op potentiële kopers. Een traprenovatie is een simpele manier om je huis in één dag mooier én meer waard te maken. Voor een waardevermeerdering van je huis is een traprenovatie dus zeker iets wat je in overweging kunt nemen.

5. Maak slim gebruik van je ruimte

We vertelden al dat het vergroten van het aantal vierkante meters is gunstig is voor de prijs van je huis. Maar ook alle beschikbare ruimte verbouwen tot woonoppervlakte doet je portemonnee goed. Een zolder zonder trap, garage of ruimte met laag plafond wordt door makelaars niet als woonoppervlakte gerekend, maar gelukkig kun je die met een verbouwing wel tot woonruimte omtoveren. Dit levert ook weer een waardevermeerdering van je huis op.