Je huis moderniseren: 4 tips van experts

Een nieuw jaar, een nieuw interieur. Is jouw huis nog helemaal 2021 en kriebelt het om de boel eens onderhanden te nemen? Met onze tips gaat je huis moderniseren helemaal volgens plan.

1. Je huis moderniseren begint met opruimen

Ken je de Japanse opruimsensatie Marie Kondo? Ze is bekend van Netflix en vindt dat mensen teveel spullen bewaren die ze helemaal niet nodig hebben. Wil je een modern huis? Dan doe je er goed aan eens haar serie te kijken en het advies op te volgen. Probeer elke week iets weg te gooien dat je de afgelopen drie maanden niet hebt aangeraakt. De kans is groot dat je huis er binnen een korte tijd een stuk moderner en rustiger uitziet!

2. Heb je al aan de gordijnen gedacht?

Nieuwe gordijnen nemen is een hele snelle manier om je huis een andere uitstraling te geven. De beste gordijnen die je kunt nemen voor een modern huis zijn lichte stoffen en kleuren. Ook rolgordijnen of shutters staan erg modern. Of je gaat voor houten lamellen, die geven je huis toch nog een warme uitstraling.

3. Ga voor traprenovatie!

De trap wordt vaak vergeten als het om verbouwen gaat en dat is jammer. De trap is namelijk een groot en opvallend onderdeel van je interieur en kan de sfeer maken of breken. Daarnaast kan een versleten trap een modern huis echt onderuit halen. Gelukkig is een traprenovatie vaak binnen één dag voor elkaar en is het ook nog eens een stuk duurzamer en makkelijker te onderhouden.

4. Je huis moderniseren met een verfkwast

Het kan best zijn dat je muren alweer een tijdje niet zijn geverfd. Een nieuw kleurtje doet wonderen! Misschien is het zelfs een idee om het stucwerk te vervangen. Het zal je verbazen hoeveel een nieuwe kleur op de muur aan je interieur doet!