Je trap als kinderspeelparadijs

Wanneer je een huis hebt met meerdere verdiepingen kun je om de trap niet heen. Maar waarom zou je hem niet multifunctioneel inzetten? Zo kun je hem bijvoorbeeld veranderen in een speelplek voor je kinderen. Wij hebben een aantal tips om je trap als kinderspeelparadijs om te toveren.

Waarom geen glijbaan?

Jij hebt als kind vast weleens met een matras van de trap gegleden, toch? Een glijbaan in huis klinkt raar, maar eigenlijk is het nog niet eens zo’n gek idee. En het is ook nog eens makkelijk te maken. Al is het misschien wat meer voor de wat stoerdere ouders…

Onder de trap heb je genoeg vrije ruimte

De ruimte onder de trap kun je gebruiken als opbergplek, maar je kunt er net zo goed een speelhoek van maken voor de kinderen! Dit kun je al doen door er simpelweg een kleed of zeil voor te hangen, wat je met klittenband vastmaakt aan de trap. Je kinderen hebben een rijke fantastie en maken er vast een geheim rovershol of kasteel van!

En een voordeel daarbij is dat het speelgoed achter het doek altijd uit het zicht staat. Mits je kinderen zich daaraan houden natuurlijk. Schaf wat plastic rolbakken aan en klaar is Kees! En een trap als kinderspeelparadijs hoeft ook helemaal niet storend te zijn.

Je trap als kinderspeelparadijs

Heb je liever een grondige, permanente oplossing? Je kunt de speelhoek natuurlijk ook dichtmaken. Bijvoorbeeld met een deur en een klein raam, waardoor de trap meteen als een klein huisje oogt. Leg binnenin wat kussens, knuffels een kleed en je kinderen hebben een heerlijk hoekje om tot rust te komen. Beschilder het met wat vrolijke kleuren om het helemaal af te maken.

Andere creatieve oplossingen voor een trap als kinderspeelparadijs

Als je kinderen al een speelkamer hebben, is een huisje onder de trap misschien overbodig. Wat je ook nog kunt doen is:

  • Er een schoenenkast van maken;
  • Of een vestiaire;
  • Je kunt er ook boeken onder kwijt;
  • Of je maakt er sokkenlades;
  • Of een opbergplek voor je sportspullen.

Hoe heb jij de ruimte onder je trap benut?