Je trap beschermen bij een verhuizing

Ben je van plan te gaan verhuizen en is je nieuwe huis voorzien van een prachtige trap? Het zou zonde zijn wanneer deze beschadigt tijdens je verhuizing. We hebben een aantal tips om je trap te beschermen bij een verhuizing.

Meet alles op

Want dan weet je precies of die ene kast door het trappengat kan of niet. Natuurlijk is het niet gewoon om alle zware meubelstukken via de trap naar boven te tillen, maar soms gaat het helaas niet anders. Zorg er in dat geval voor dat je de afmetingen van je deuren, de trappenhal en de trap zelf kent. Dat voorkomt dat je pas boven aan de trap merkt dat het bed niet door de deur kan of die ene kast vast blijft hangen in het trappengat. Meten is weten!

Kies goede verhuisdozen

Uiteraard ben je geneigd elke doos helemaal vol te stoppen, dat zit in onze natuur. Maar bedenk eens wat dat allemaal gaat wegen! Het is niet slim om één doos vol te stoppen met servies en een andere met kleren, je kunt het beste combineren. Zo wordt je doos niet zo zwaar en bezwijkt hij niet halverwege op de trap omdat hij het allemaal niet meer aan kan.

Je trap beschermen door alles in te pakken

Een smal trappengat is niet makkelijk tijdens het verhuizen. De kans is groot dat er iets tegen de muur stoot of tegen de trapleuning. Het zou toch jammer zijn als je je schilderijen van de muur stoot, de muur beschadigt of erger nog: de trap. Zorg daarom dat alles goed beschermd is, voor je na het verhuizen alle schade nog moet herstellen.

Take it easy

Verhuizen is niemands hobby. Je wilt er zo snel mogelijk vanaf zijn en genieten van je nieuwe woning. Maar: haastige spoed is zelden goed. Heb je haast, dan bestaat de kans dat je dingen laat vallen of dingen beschadigt. Neem de tijd en ga rustig te werk, zodat het verhuizen zo comfortabel mogelijk is. Het zou toch jammer zijn als er ongelukken gebeuren omdat je te haastig bent geweest.