Je trap lakken: zo pak je het aan

Een trap heeft dagelijks veel te doorstaan. Je gaat er meerdere keren op en af en slijtage is dan onvermijdelijk. Om hem er weer mooi uit te laten zien zou je hem kunnen schilderen of lakken. Hoe je dat aanpakt? Dat leggen wij je uit. 

Bereid het lakken van je trap goed voor

Ter voorbereiding is het eerste dat je doet de trap goed schuren, zodat het hout helemaal blank is. Verwijder de verflaag met een afbijtmiddel en gebruik daarna een schuurmachine voor de grote oppervlakken, fijn schuurpapier voor de tredes en de hoekjes doe je  met een plamuurmesje.

Je trap lakken: daar ga je dan

Is je trap helemaal geschuurd? Haal dan met een stofzuiger al het stof weg. Vervolgens plak je de boel af en kan het schilderen beginnen. Het is erg belangrijk om de juiste verf te kiezen, vraag ook vooral advies bij de doe-het-zelfzaak. Je hebt een lak nodig die slijtvast is, anders is je trap binnen korte tijd alweer versleten. Om je trap te schilderen heb je een grondlaag nodig en daarnaast nog 2 à 3 lagen lakverf, afhankelijk van welke kleur je kiest. Ga je de hele trap schilderen? Dan heb je twee lagen grondverf nodig.

Geen zin om het zelf te doen?

Best te doen, toch? Je trap lakken is even een klusje, maar het klinkt best aannemelijk. Toch raden wij aan voor een wat duurzamere oplossing te gaan. Een geschilderde trap zal na een tijdje tóch weer gaan slijten en dan kun je weer van voor af aan beginnen. Met traprenovatie ben je voor eens en altijd klaar. Wij plaatsen nieuwe overzettreden op je oude traptreden waardoor je trap minstens 30 jaar meegaat. Interesse? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.