Je trap opfrissen: drie coole ideeën

Tijden veranderen en elk jaar komen er nieuwe trends. Wat tien jaar geleden hypermodern was is nu vreselijk oubollig. Ook op het gebied van traptrends is er veel veranderd. Je trap opfrissen? We geven je een aantal ideeën. 

Let it shine

Een van de meest fancy tips om je trap op te frissen is door het plaatsen van trapverlichting. Trapverlichting ziet er erg spectaculair uit. Het geeft sfeer en straalt luxe uit. De LED-verlichting kun je helemaal aanpassen aan jouw wensen: zowel qua kleur als qua intensiteit. Kies voor warm of wat kouder licht en rust het uit met een dimfunctie. Dit is fijn om ’s avonds wat extra sfeer en veiligheid te creëren. Om het milieubewust te houden kun je de verlichting uitrusten met een bewegingssensor, zodat hij alleen aangaat wanneer je de trap beklimt.

Kies voor een frisse kleur

Eigenlijk een inkopper, maar ook echt waar je begint: de juiste kleur op je muren én trap. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner en dat is nu juist niet wat je wilt. Mensen kiezen vaak voor donkere kleuren omdat zij een warme uitstraling geven, maar in de hal bereik je vaak het averechtse. Je kunt het beste gaan voor een middenweg, bijvoorbeeld door één muur wat donkerder te maken en de rest licht. Ook een lambrisering is een optie, dan heb je maar een gedeelte van je muur wat donkerder. Zo wordt het allemaal niet al te donker.

Een open of gesloten trap

Heb je een kleine hal? Kies dan voor een open trap. Zo’n minimalistische trap geeft je een stuk meer ruimte en hij laat ook nog eens een grote lading licht door. Een open trap heeft geen stoorborden, waardoor al het licht er doorheen kan. Met kleine kinderen en huisdieren is zo’n trap echter niet aan te raden, want hij is iets minder veilig.

Ben jij toe aan een totaalrenovatie van je trap? Denk dan eens terug aan deze tips of neem contact met ons op. Wij geven je graag advies en komen graag bij je langs op een moment waarop het jou uitkomt.