3 Super kindvriendelijke trappen

Een blij kind is een blije ouder, toch? Je zult je huis daarom zo kindvriendelijk mogelijk in willen richten, zodat iedereen tevreden is en je niet hoeft in te zitten over de veiligheid van je kinderen. Is het al eens in je opgekomen om je trap helemaal kind-proof te maken? En dan niet alleen met een goede trapleuning, maar bijvoorbeeld door muziektreden of een krijtbord!

Do, re, mi, fa, sol

Het lijkt een beetje een filmding, maar waarom ook niet? Je kinderen zullen vast en zeker door het dolle heen zijn als je geluid toevoegt aan je trap. Bijvoorbeeld door piano-, of muziektreden! Er is een andere noot te horen bij elke stap die je zet en je kinderen kunnen zelfs muziek maken. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het geen overlast geeft, maar dit is perfect voor kinderen die muzikaal zijn. Oh en tip: zorg ervoor dat je het geluid van de treden makkelijk uit kunt zetten. Geen geluid maar wel een piano? Maak de treden zwart-wit!

Op de trap leren tellen: extra kindvriendelijk

Gaat een muziektrap je toch iets te ver en heb je liever geen hele speeltuin? Je kunt makkelijk een ietwat speelse trap maken door getallen op de stootborden te schilderen. De onderste is nummer 1 en dat loopt op tot de treden op zijn. Zo leren je kinderen op een leuke manier tellen en je kunt ze zelfs leren rekenen! Overigens kunnen nummers best mooi zijn, het ligt er maar net aan hoe je ze schildert. Een wit, sierlijk lettertype op een zwarte trap geeft een heel chique resultaat!

Tover de stootboorden om tot een schoolbord

Op het bord schrijven was vroeger het allerleukste op school toch? Waarom kies je niet voor blackboard stootborden? Dan kunnen je kinderen helemaal los gaan op de trap, zonder dat er iets blijvends achterblijft. Zo kunnen ze hun mooiste creaties botvieren op je trap. Ben je niet benieuwd wat ze allemaal gaan maken?