Kluskriebels? Dit is de beste verf voor op de trap

Is je trap aan een nieuwe look toe en denk je eraan de verfkwasten te voorschijn te toveren? Een goed idee. Een simpele lik verf laat je trap er weer jaren jonger uitzien. De verf die je kiest is afhankelijk van jouw wensen en het materiaal van je trap. Dit is de beste verf voor op de trap. 

De beste verf voor op de trap

Welke verf je moet gebruiken is echt afhankelijk van het materiaal van je trap. Een houten trap vraagt namelijk om een andere behandeling dan trappen van metaal. Gelukkig is er voor elk materiaal een speciale verf, dus dan weet je zeker dat je de juiste kiest. Laat je wel altijd even informeren bij de doe-het-zelf zaak, dan krijg je zeker geen problemen.

Je houten trap schilderen

Een houten trap schilderen is niet heel erg moeilijk. Maar wat wel erg belangrijk is, is dat je kiest voor een extreem slijtvaste lak. Je gebruikt je trap namelijk vrij intensief en als je trapverf niet slijtvast is, dan ligt het er binnen de kortste keren weer vanaf. Ga je je houten trap verven? Schuur hem dan eerst grondig. Als het oude schilderwerk nog in fatsoenlijke staat is kun je hem ook eerst ontvetten en licht schuren. Bladdert de verf echt? Dan moet je je trap helemaal grondig schuren en ervoor zorgen dat alle verfresten weg zijn. Is alles weg? Vul dan de oneffenheden op om vervolgens een grondlaag aan te brengen. Zo hecht de verf beter aan je trap. Als laatste schilder je de slijtvaste lakverf op je trap. Je zult zo’n twee tot drie lagen nodig hebben.

Houd er wel rekening mee dat je je trap niet kunt gebruiken tot al je verf droog is. Dus verhuis alles wat je nodig hebt naar beneden en laat je trap rustig drogen. Je kunt de treden ook om en om schilderen, zodat je de trap kunt blijven gebruiken. Dan duurt de hele klus wel een stuk langer.

Een metalen trap schilderen

Heb je een metalen trap? Daar geldt eigenlijk hetzelfde voor als voor een houten exemplaar. Haal alle oude lak voor het schilderen weg en werk rustig van boven naar beneden. Kies wel speciale lak voor metaal.

Geen zin om je trap te verven?

Heb je toch geen zin in deze klus en word je al moe bij de gedachte dat je dit eens in de zoveel jaar moet herhalen? Je kunt je trap ook gewoon laten renoveren. Je plaatst dan overzettreden over je bestaande trap, die erg duurzaam zijn en tot wel 30 jaar meegaan. Neem eens contact met ons op voor vrijblijvend advies.