Lijmresten van de trap verwijderen? Dat doe je zo

Wanneer je een trap gaat renoveren is de kans groot dat je lijmresten moet verwijderen van de trap. Als je de oude bekleding verwijdert blijven er namelijk lijmresten achter en daar moet je vanaf. Maar hoe kun je lijmresten verwijderen van de trap zonder chemische middelen? We geven je een aantal veilige tips.

  1. Kijk wat voor lijm er is gebruikt
  2. Waterbasis? Gebruik dan een sopje
  3. Niet op waterbasis? Gebruik cola!

Was je van plan chemische middelen te gaan gebruiken? Dat is helemaal niet nodig! Je kunt de lijmresten verwijderen van de trap zonder chemische middelen. Een chemisch middel helpt natuurlijk wel, maar het is niet gezond voor jou en ook niet voor het materiaal van je trap. Gelukkig zijn er tal van andere manier om lijmresten te verwijderen van je trap. Wat je hiervoor moet weten is of je lijm al dan wel of niet op waterbasis is.

Lijmresten verwijderen van de trap op waterbasis

Je hebt twee dingen nodig: een sopje van handzeep en warm water en een doek of plantenspuit. Als je begint is het ten eerste van belang dat je eventuele kieren op de traptreden dicht maakt, want anders is je trap niet meer waterdicht. Vervolgens pak je de doek en die dep je met het sop op de traptrede waar de oude bekleding nog op ligt. Als je bang bent dat je sop tussen de treden trekt kun je ook een plantenspuit pakken.

Als je dit gedaan hebt maak je de hele traptrede nat. Na een uur of vier doe je alles nog een keer en na een paar uur kun je de bekleding rustig van de trap verwijderen. Als de lijm meegaat met het tapijt is het lijm die op waterbasis is. Als de lijm vast blijft zitten moet je nog wat andere stappen ondernemen.

Lijmresten verwijderen van de trap die niet op waterbasis zijn

Je hebt geconcludeerd dat de lijmresten op de trap niet van waterbasis zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze nu niet te verwijderen zijn. Dat gaat namelijk hartstikke makkelijk, bijvoorbeeld met cola. Ja echt: cola. En dan vooral met Coca Cola. Giet wat cola over de traptrede en heb een paar minuten geduld. Daarna zul je zien dat je met een beetje hulp van een plamuurmes de resten makkelijk van de trap verwijdert.